Pera Bulvarı’ndan yaza özel lezzetler

Havaların ısınmaya başladığı bugünlerde hafif ama bir o kadar da lezzetli bir tat arıyorsanız ‘Limonlu ve Bezeli Tart’ı denemeye ne dersiniz?

Pera Bulvarı’ndan yaza özel lezzetler
Ev, dekorasyon ve tasarıma dair ürünleri bir araya toplayan perabulvari.com, birçok muhteşem lezzeti de tüketiciler ile buluşturuyor.
Siteyi ziyaret edenler “Lezzet” köşesinde dünyaca ünlü markaların ürünlerini satın alabilirken, bir yandan da muhteşem tariflerle karşılaşıyor. Keyifli ve stil sahibi ürünlerin yer aldığı perabulvari.com’da yemek tarifleri de fark yaratıyor.
Çarpıcı lezzetlerin tariflerine aynı zamanda peralezzet.com adresinden de ulaşılabiliyor. Lezzet bölümünde; Gurme Peynir, Kiler, Tatlı, Gurme Et ve Kahve & Çay bölümleri bulunuyor. Sitedeki öne çıkan lezzetlerin başında Limonlu ve Bezeli Tart geliyor. Tarif hem çay saatlerinde hem de yemeklerden sonra ferahlatıcı tadıyla farklı bir alternatif yaratıyor.

Limonlu ve Bezeli Tart’ın malzemeleri ve tarifi
8 kişilik tart için malzemeler:
Tart hamuru için:
140gr. un
½ çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı pudra şekeri
2 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı soğuk su
125gr. tereyağı

Limon kreması için:
1 limon kabuğu rendesi
2 portakal kabuğu rendesi
1 limonun suyu
½ portakal suyu
300ml su
115 gr. şeker
35gr. tereyağı
4 çorba kaşığı mısır unu
¼ çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı vanilya
2 yumurta sarısı

Beze için:
4 yumurta beyazı
6 yemek kaşığı pudra şekeri

Hamurun hazırlanması:
1. Un, tuz, pudra şekerini bir kaseye eleyin.
2. Tereyağını una ilave edip mıncıklayarak karıştırın.
3. Yumurta sarılarını ekleyin. İyice yedirdikten sonra azar azar soğuk suyu ilave edin.
4. Buzdolabında 30dk. dinlenmeye bırakın.
5. Merdane ile açtıktan sonra 26cm çapındaki bir tart kalıbına yerleştirin. Kabarmaması için çatalla üzerine delikler açın. Ortasına yağlı fırın kağıdı yerleştirdikten sonra kağıdın üzerine fasulye ya da özel pişirme taşlarından yerleştirin. 200 derecede 12-15 dk pişirin.

Limon kreması için:
1. Küçük bir tencereye suyu, şekeri, mısır ununu, vanilyayı ve limon suyunu koyun, hafif ateşte yavaş yavaş pişirin.
2. Koyulaşmaya başlayınca yumurta sarılarını, portakal suyunu ilave edin. Limon ve portakal kabuğu rendesini ve tereyeğını da tencereye ekleyip karıştırmaya devam edin.
3. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha kısık ateşte karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Kalıbın içindeki tart hamurunun üzerine yayın.

Beze için:
Yumurta akını pudra şekeri ile kar oluncaya kadar çırpın. Tartın üzerindeki kremanın üzerine yayın. 180 derece fırında 10 dakika üzeri karamelize olana dek pişirin. Soğuk servis yapın.

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker, Çikolata, İhracat, Çay, Kahve

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52