Fındık tehlikesi sonunda farkedildi

Türk fındığını bekleyen "yaşlı ağaç" tehlikesi sonunda devlet tarafından farkedildi. İlk açıklama umut verici...

Fındık tehlikesi sonunda farkedildi

Trabzon’da düzenlenen Fındıkta Kaliteyi ve Verimi Artırma Projesi Çalıştayı’nda konuşan Müsteşar Vedat Mirmahmutoğulları, kaliteyi, çeşitliliği arttırmamız ve yaşlanan fındık bahçelerini yenilememiz gerektiğini söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Trabzon'da "Fındıkta Kaliteyi ve Verimi Artırma Projesi" Çalıştayı düzenlendi.

Çalıştaya Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları ile Trabzon Valisi Ahmet Celil Öz de katıldı.

Müsteşar Vedat Mirmahmutoğulları Çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, fındıkla ilgili bakanlıklarının çok önemli çalışmalar yaptığını vurgulayarak, şunları ifade etti:
"Fındık stratejisini tüm taraflarının katıldığı bir toplantıda belirledik. Neticede ürüne olan kilo bazlı desteği kaldırıp alan bazlı desteğe dönüştürdük. Bu strateji sayesinde ülkemizin tarihinin en büyük ihracatını yaptık. Ülkenin en büyük fındıktan döviz gelirini elde ettik. Kaliteyi, çeşitliliği arttırmamız, yaşlanan fındık bahçelerini yenilememiz lazım. Bunu çayda da yapacağız. Türk çayı demek organik çay demektir algısını da oluşturmamız gerekiyor. Ülkemizin göz bebeği olan fındığı dünyada hak ettiği yere getireceğiz. Bu çalıştayın somut kararlar alınmasına vesile olacağını ümit ediyorum."

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz de, fındığın, Karadeniz Bölgesi, Trabzon ve Türkiye için çok önemli bir ürünolduğunu söyledi.

Öz, fındığın Karadeniz Bölgesi ve Trabzon'un "her şeyi" olduğunu sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2013, 13:44

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52