Macaristan'la yeni dönem başlıyor

Gıda Bakanı Mehdi Eker, Macaristan Tarım Bakanı Sandor Fazekas ile iki ülke arasındaki tarımsal işbirliği potansiyelini değerlendirdi.

Macaristan'la yeni dönem başlıyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, resmi bir ziyaret için Türkiye’de bulunan Macaristan Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanı Sandor Fazekas ile Başbakanlık’ta ikili bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede Bakan Eker, Türkiye’nin tarım alanında Macaristan ile işbirliğine hazır olduğunu belirterek, “Önümüzdeki dönemde ilişkilerimizin gelişerek istenen seviyeye ulaşacağı kanaatindeyim. Bu konuda her iki ülkenin çalışmalara hazır olması memnuniyet verici" ifadelerini kullandı.

Macaristan Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanı Sandor Fazekas ise bitkisel üretim ve bitki koruma, hayvan yetiştiriciliği ve hayvan sağlığı, su ürünleri ve balıkçılık konularında işbirliği ve ortak projeler yapılmasının iki ülke arasındaki tarımsal ilişkileri daha da güçlendireceğini ifade etti.

Konuk Bakan Fazekas, 2014 yılı içerisinde yapılması planlanan Türkiye-Macaristan Tarım Yürütme Komitesi VII. Dönem Toplantısı için Bakan Eker’i Budapeşte’ye davet etti.

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2013, 15:58

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52