Beyaz altın için sona gelindi

Üreticileri tarafından ‘beyaz altın’ olarak nitelendirilen dünyaca ünlü Taşköprü sarımsağına patent alma çalışmaları son aşamaya geldi.

Beyaz altın için sona gelindi
Taşköprü sarımsağı adı altında başka ırklara ait sarımsakların yetiştirilmesi ve pazarda bu sarımsakların Taşköprü sarımsağı olarak satılması Taşköprü Belediyesini hareket geçirdi. Üreticileri tarafından ‘beyaz altın’ olarak nitelendirilen dünyaca ünlü Taşköprü sarımsağına patent alma çalışmaları devam ediyor. 

Taşköprü Belediyesi, dünyaca ünlü Taşköprü sarımsağına patent alınması için müracaatta bulunarak tescillenmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, dünyaca ünlü Taşköprü sarımsağının bu yıl 3 bin 500’e yakın çiftçinin hasadıyla yaklaşık 18 bin ton civarında rekolte elde edildiğini belirterek, “Taşköprü sarımsağı, dünyada selenyum oranı ve aroması en yüksek sarımsaktır. Dayanıklılığıyla her zaman bir yıla yakın dayanıklılığı olan sarımsaktır. Marka tesciliyle adını ülkemizde ve yurt dışında da bilinen bir ürün olarak söz ettirmeye devam ediyor adından. Bizim açımızdan da bu son derece mutluluk veren bir olaydır.” dedi.

Kendileri açısından en büyük endişe verici olayın Taşköprü sarımsağı adı altında başka sarımsakların satılmasının olduğunu ifade eden Arslan, “Bu bizim dünyaca ünlü Taşköprü sarımsağımıza büyük zarar veriyor. İnşallah bununla ilgilide tescilli bir ürün olduğu için yaptığımız denetimlerle hukuksal olarak ta bu konudaki mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2014, 12:17

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52