Trakya'nın mutfak mirası vitrine çıktı

3. Trakya Gıda Mutfak Mirası Festivali renkli görüntüler eşliğinde gerçekleştirildi. 2 gün süren etkinliklerde Türkiye'yi, Edirne'yi Tanıtma ve Turizm Derneği temsil etti.

Trakya'nın mutfak mirası vitrine çıktı
Bulgaristan, Yunanistan ve Türkiye sınırına yakın olan İvaylovgrad’da düzenlenen ana teması ‘Trakya’nın Mutfak Mirası’ olan 3. Trakya Gıda Mutfak Mirası ve El Sanatları Festivali'ne Edirne Ticaret ve Sanayi Odası desteği ile Edirne’yi Tanıtma ve Turizm Derneği’de katıldı.

İvaylovgrad Belediyesi’nin organizasyonunda düzenlenen ve bağ bozumu günlerine denk gelen festivalde Trakya bölgesinin tarihi ve turistik, el sanatları ve mutfak değerlerini geçmişten bugüne tanıtmak amacı ile yapılan etkinlikler 2 gün sürdü. Etkinlikler çerçevesinde köylerin müzik gruplarından konserler, seminer, stanad yarışması, yemek yapımı, el sanatları gösterileri, sanat çalışmaları, yemek yapımı, reçel,konserve, bal, tahin, süt, et gibi ürünlerin sergilenmesi gerçekleşti. Yöresel kıyafetleri içinde çevre köylerden gelen ve ev yapımı pasta, yemeklerini sergileyen köylüler ilginç görüntüler oluşturdu.

Başlangıcından bu yana Edirne’yi Tanıtma ve Turizm Derneği’ni de desteklediği etkinliklere Fransa ve Yunanistan’dan da katılımcılar vardı. Bağcılık ve eko turizm alanında öne çıkmaya çalışan bölgeye destek ve Edirne ürünlerini tanıtmak amacı ile katılan ETSO ve ETTD Edirne’ye özgü bademli kurabiye, peynir, badem ezmesi, baklava, hardaliye lokum gibi yiyecekler ve mis meyve sabunu, aynalı süpürge,kıspet, Edirnekari gibi el sanatları ürünleri sergiledi. Ayrıca Kırklareli bölgesine ait konserveler,soslar ve yemek kitapları Kırklareli Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Trakya Temsilcisi Ali Çakır tarafından katılanların beğenisine sunuldu. Edirne’den destek sağlayan yiyecek içecek üreticileri tanıtım broşürler ile Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün hazırlamış olduğu Bulgarca broşür ve kitapları dağıtıldı.

ETTD Yönetim Kurulu As Başkanı Bülent Bacıoğlu, festival ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bölge de sınır ötesi turizm değerleri ve ortak destinasyonlar açısından hem tanıtma hem de destek amacı ile bu festivale küçük ölçekli de olsa katıldık ve destek veriyoruz. İvaylovgrad bakir ve ilginç bir kasaba. Roma dönemine ait bir ev, baraj, tümülüs, ormanları, gastronomi, meyvecilik gibi birçok turizm öğesine sahip. Gerek Yunanistan gerek Bulgaristan Trakya’sının turizm ve mutfak değerleri üzerine ortak çalışmalara destek vermemiz uzun vadede Edirne’nin de faydasına olacaktır." dedi.

Geleneksel müzik konserleri, el sanatları sergileri, mutfak yarışması ve yemeklerin, tatlıların tanıtıldığı festival yarışmada dereceye giren standları ve köyleri İvaylovgrad Belediye Başkanı Diana Ovcharova’nın ödül vermesi, tüm katılımcılara teşekkürleri ile sonlandı.

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2014, 12:07

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52