Okulda sağlıklı beslenmeye dikkat

Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, okul döneminde öğrencilerin başarısının yanında, sağlıklı beslenmelerinin de çok önemli olduğunu söyledi.

Okulda sağlıklı beslenmeye dikkat
GIDAVİTRİNİ - Hızlı büyüme-gelişme ve öğrenme süreçlerini kapsayan okul dönemi, sağlıklı beslenme açısından da büyük önem taşıyor. Muratbey Beslenme Danışmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, öğrencilerin okul başarısının yanında, sağlıklı beslenmelerinin de çok önemli olduğunu söyledi. Garipağaoğlu, şöyle devam etti:
“Bu yaş grubu çocuklarda sağlıklı beslenmeyle; bedensel, duygusal, sosyal gelişim ve okul başarısı olumlu yönde etkilenmektedir. Okul çağı çocuklarında yetersiz ve dengesiz beslenmeye bağlı olarak şişmanlık-zayıflık, kemik/diş sağlığı bozuklukları, özellikle demir yetersizliği anemisine ek olarak diğer mineral ve vitamin yetersizlikleri görülebilmektedir.” 
Beslenme çantasında taşınması kolay ve besleyici değeri yüksek yiyeceklerin yer alması gerektiğini vurgulayan Garipağaoğlu, “Peynir içerdiği yüksek kalsiyum ve fosfor ile çocukların kemik ve diş gelişimini desteklemektedir. Kaliteli protein içeriği ile de hem doku ve kas gelişimini desteklemekte hem de uzun süren tokluk oluşturmaktadır. Burgu peynirli sandviç, kaşarlı tost, ev yapımı peynirli börek vb. beslenme çantasında olabilecek alternatif besinlerdir. Ayrıca fındık, ceviz, badem gibi kuruyemişler ve kuru kayısı, kuru incir, kuru üzüm gibi kuru meyveler hem çocuğun okul başarısını olumlu etkileyeceği hem de enerji vereceği için beslenme çantasında yer almalıdır” diye konuştu.

“Beslenme çantasında açma, poğaça, hazır kek, çikolatalı ekmek, meyve suları, gazlı içecekler gibi yağ, şeker içeriği zengin besinlerden kaçınılmalıdır” diyen Garipağaoğlu, “Bu besinlerin fazla tüketilmesi şişmanlık, vitamin-mineral yetersizlikleri gibi olumsuz durumlara neden olmaktadır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2014, 12:24

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52