TUSKON'dan dev gıda köprüsü hamlesi

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), 26-27 Ekim tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi'nde Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü programı düzenleyecek.

TUSKON'dan dev gıda köprüsü hamlesi
2006'dan bu yana düzenlenen 'ticaret köprüsü' etkinliklerinin 11.'si olan toplantılar, bu yıl belirli sektörlere özel düzenleniyor. 2011 Türkiye Dünya Ticaret Köprüsü etkinliği; gıda, tarım, hayvancılık, hızlı tüketim mamulleri ve ev aletleri sektörlerinden temsilcilerin katılımıyla gerçekleşecek. Organizasyonun bu yıl ilk defa sektörel olarak düzenleneceğine dikkat çeken TUSKON Başkanı Rızanur Meral, "85 ülkeden 750 yabancı işadamının katılımıyla düzenlenecek olan toplantılar kapsamında, 25 bin iş görüşmesi yapılacağını öngörüyoruz. Bu sene geçen yıllardan farklı olarak belli sektörleri hedefledik ve katılımcıları bu yönde belirledik." dedi. Geçmiş ticaret köprüsü programlarının yerli ve yabancı katılımcılardan aldıkları geri dönüşler sonucunda, farklı sektörler için farklı programlar tasarlamaya karar verdiklerini söyleyen Meral, "Önceki yıllarda elde edilen başarılar ve ulaşılan yurtiçi ve yurtdışı firma sayısının çokluğu, bizi farklı paydaşlara farklı etkinlikler sunmanın yolları üzerinde düşünmeye sevk etti. 2011'de küresel iş dünyasının karşısında farklı bir bakış açısıyla ve yenilikçi bir yüzle çıkmak istedik." şeklinde konuştu. Ekonomi Bakanlığı'nın himayesinde Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile ortaklaşa düzenlenen programın açılış konuşmasını Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin yapması bekleniyor. TUSKON, 2006-2009 yıllarını kapsayan dönemde üç kez 'Türkiye-Afrika Dış Ticaret Köprüsü', iki kez 'Türkiye-Avrasya Dış Ticaret Köprüsü' ve yine iki kez de 'Türkiye-Pasifik Dış Ticaret Köprüsü' organizasyonlarını gerçekleştirdi. Sadece Afrika'ya yönelik programlarla 5 milyar dolarlık ticaret hacminin oluşmasına zemin oluşturdu.

Dış Ticaret Köprüsü halkalarına 'Türkiye-Orta ve Doğu Avrupa Ülkeleri Dış Ticaret Köprüsü'nü de ekleyen TUSKON, talepler doğrultusunda başta Rusya ve Kazakistan olmak üzere, ülke odaklı çeşitli çalışmalar yaptı. 'Birleşmiş Milletler IV. En Az Gelişmiş Ülkeler' konferansı kapsamında bir ticaret fuarı da gerçekleştirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52