Köy köy dolaşarak 500 bin müşteriye ulaştı

2002'den bu yana tarım sektörünün içinde olan DenizBank'ın bu alandaki müşteri sayısı 500 bine çıkarken, çiftçilere kullandırılan kredilerin büyüklüğü 2 milyar TL'ye ulaştı.

Köy köy dolaşarak 500 bin müşteriye ulaştı
2002 Yılında Tarişbank'ın satın alınması ile Tarişbank'ın Türk Tarımını destekleme misyonunu üstlenen DenizBank, tarım sektörünü ana odaklanma alanlarından birisi olarak belirledi. Deniz- Bank, geniş bir üretici kitlesine ulaşarak ihtiyaç duyulan her türlü finansman desteğini vermeyi ve bankacılık hizmetlerini uygun koşullarda sunmayı hedefliyor. Şubelerinde istihdam ettiği ve yüzde 80'i ziraat mühendisi olan Tarım Bankacılığı Müşteri Temsilcileri kadrosu ile köy köy, kasaba kasaba dolaşarak çiftçilere özel hizmet sunuyor. Tarım sektörüne verdiği değere paralel olarak, Tarım Bankacılığı Grubu ve Tarım Bankacılığı alt markasını bünyesinde oluşturan ilk özel banka konumunda bulunuyor.
2 MİLYAR TL KREDİ


DenizBank, özel bankalar arasında tarım sektörüne en fazla kredi kullandıran banka konumunda olduğunu ifade ediyor. Müşteri sayısı bugün itibariyle 500 bini aşmış durumda. Türkiye genelinde çiftçilere kullandırılan kredilerin büyüklüğü ise 2 milyar TL'ye ulaştı. DenizBank bu alandaki çalışmalarını şu şekilde özetiyor: "Sadece bitkisel ürünlere değil, tarım sektöründe arazi alımından, tarım ekipmanı alımlarına, örtü altı tarımdan, hayvancılık yatırımlarına kadar her türlü yatırımı finanse edebilecek Ar-Ge ve altyapıya sahibiz. Yenilikçi bir yaklaşımla tarım sektörünün ihtiyaçlarına özel olarak tasarladığımız ve Türkiye'de bir ilk olarak gerçekleştirdiğimiz 'Üretici Kart' ile350 bini aşkın üreticiye 11 bin üye iş yerinde avantajlar sağlıyoruz. Tahsisi çok kolay olan DenizBank Tarımsal İşletme Kredisi'ni üreticilere "Üretici Kart" ile sunarak tarımda edindiğimiz tecrübe ile bölgelere özel değerlendirme yapabiliyoruz. Üreticilerimiz yalnızca bir SMS gönderimi ile Üretici Kart başvurusu yapabilme avantajına sahipler."

KAMPANYALAR ARTIYOR

Öte yandan bankanın Petrol Ofisi ile sürdürülen kampanyası çerçevesinde üretici, Petrol Ofisi'nden Üretici Kart'ı ile 5 ay vadeli ve faizsiz akaryakıt alabiliyor. Gübre tarafında ise üreticiler, Üretici Kartları ile anlaşmalı gübre bayilerinden 3 ay vadeli ve faizsiz gübre alabiliyorlar. Benzeri kampanyalar yem, tarım ilacı, ekipman satışı yapan bayilerde de geçerli ve günden güne yeni kampanyalar artıyor. Daha fazla çiftçiye ulaşmak istediklerini ifade eden banka yetkilieri bu alandaki hedeflerini ve bankanın yapılanmasını ise şu sözlerle anlatıyor: "Tüm kredi ürünlerimizi Traktör ve Tarımsal Ekipman Kredileri, Bitkisel Ürünler, Süt Hayvancılığı, Besi Hayvancılığı, Örtü Altı Üretim, Küçükbaş Hayvancılık, Su Ürünleri, Arazi Alım Kredileri ve Proje Finansmanı alanlarında üreticimize gereken desteği sağlayacak şekilde tasarladık. Dolayısıyla üreticilerimiz tüm ihtiyaçlarına özel çözümlere bankamız aracılığıyla ulaşabilmektedir. Süt hayvancılığı ile uğraşan çiftçilerimize ve işletmelere, tesis modernizasyonu ve daha verimli üretim için yapacakları yatırımların finansmanı amacıyla "Süt Hayvancılığı Yatırım ve Süt Hayvancılığı İşletme Kredisi" sunmaktayız. Süt hayvancılığı ile uğraşan çiftçilerimizin ve işletmelerimizin süt sığırı alımı için ihtiyaç duydukları finansman ihtiyacını da karşılamaktayız"

PROJELERE HİBE KAYNAK

DenizBank, ayrıca hibe kapsamındaki yatırımlara ve Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma (IPARD) Fonları kapsamında hibe almaya hak kazanan projelere finansman imkanı da sunuyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ile yapılan protokol ile, IPARD kapsamında hibe almaya hak kazanan projelerin finansmanı banka tarafından yapılıyor. Üreticiye özel ürünlerden biri ise Çiftçi Kart. TMO ürün ödemelerinde kullanılabilen "Çiftçi Kart" projelerde kullanılabilecek bir banka kartı olmakla beraber TMO ya ürün teslim eden, satan üreticiler, "Çiftçi Kart" ile bu ürünlerini satabiliyor ve ürün bedellerini 15 gün erken alabiliyorlar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52