İbn-i Sina felsefesinde doğal ilaçlar

Doğal gıda takviyeleri konusunda Türkiye'de ilk girişimcilerden olan Yunus Aksu önderliğinde kurulan Doğal İlaç Derneği çalışmalarına başladı. İlk açıklamada "İbn-i Sina felsefesine uygun doğal ilaçlar" mesajı verildi.

İbn-i Sina felsefesinde doğal ilaçlar


Doğal İlaç Derneği (DEMDER) Başkanı Yunus Aksu, derneğin doğal ilaçların gelişmesine katkı sağlamak amacıyla faaliyete başladığını açıkladı. Aksu, geçmişten bugüne geleneksel ilaç ile ilgili her türlü bilimsel dokümanlara ulaşarak, bu kaynakların gelecek nesillere aktarılması için çalışma yapacaklarını ifade etti.
Doğal İlaç Derneği (DEMDER)'in, faaliyete başladığını ilan etmek için düzenlenen toplantıya genel kurul üyeleri Veysel Demirci, Ebru Koç, Çağlar Kulu ve Aykut Pekdemir de katıldı. DEMDER'in genel amacının doğal ilaçların gelişmesine katkı sağlamak olduğunu vurgulayan Başkan Yunus Aksu, “Geçmişten bugüne geleneksel ilaç ile ilgili her türlü tarihsel ve bilimsel dokümanlara ulaşarak bu kaynakların gelecek nesillere aktarılması için çalışacağız” şeklinde konuştu.

İbn-i Sina felsefesine uygun doğal ilaçlar
Aksu, genel kurul toplantısında yaptığı konuşmada, “Halk hekimliği alanına İbn-i Sina felsefesine uygun doğal ilaçlarla yeni katkılar sağlayarak, bu konu ile ilgili yapılacak araştırma, inceleme çalışmalarına destek vererek insan sağlığını beden, ruh ve zihin arasındaki dengeye dayandıran bütüncül yaklaşımı ve doğal yaşam konularını kapsayan çalışmalara aracı olmak ve öncü olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Derneğin ilk genel kurul toplantısında, yönetim kurulu üyeleri, divan kurulu başkanı ile sekreter seçimi yapılarak resmi kuruluşu sonrasında geçici yönetim kurulu üyeleri tarafından gerçekleştirilmiş faaliyetlerden bahsedildi. Toplantı, dilek ve temennilerin dinlenmesi ile son buldu. iha.com.tr

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2016, 13:51

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52