Bağı bozulana Bakanlık desteği!

Ege Bölgesi'nde geçen hafta etkili olan ve bağlara zarar veren dolu, üzümde dengeleri değiştirecek. Bölgeyi ziyaret eden Bakan Eker destek sözü verdi.

Bağı bozulana Bakanlık desteği!

Ege Bölgesi'nde geçen hafta etkili olan ve bağlara zarar veren dolu, üzüm fiyatlarının artmasına neden oldu. Tariş Üzüm Birliği Başkanı Ali Rıza Türker, yaptığı açıklamada, dolunun özellikle Alaşehir ve Sarıgöl'deki bağları etkilediğini söyledi.

Bu nedenle fiyatların artığını ve üzüm rekoltesinin yüzde 30 azalacağı yönünde beklenti oluştuğunu aktaran Türker, şöyle konuştu:
"Bu yıl kış mevsimi ılık geçtiği için bağlarda erken uyanma oldu. Bu dönemde oluşan don olayı ve dolu yağışının rekolteyi yüzde 30 düşüreceği tahmin ediliyor. Bu etkenlerle stokta az ürün kalmasının tetiklediği fiyatlar geçen yılın seviyesine yükseldi. Geçen yıl mayıs ayında 2 bin 400 dolar olan çekirdeksiz kuru üzümün ton ihracat fiyatı 2 bin 159 dolara kadar geriledi. Bu memleketin ürünü yok pahasına verildi. Fiyatlar şimdi normal seviyesine geliyor."
Bakanlık desteği geliyor
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Manisa’nın Alaşehir ve Sarıgöl ilçelerinde geçtiğimiz hafta içerisinde meydana gelen dolu yağışı sonucu zarar gören üzüm bağlarını inceleyerek, çiftçilerin borçlarının ertelenmesi için çalışma yapacaklarını söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52