Milkman kalitesi dünya çapında belgelendi

Türkiye’yi birbirinden lezzetli ve kaliteli süt ve süt ürünleriyle buluşturan Milkman, BRC sertifikasını almaya hak kazanarak uluslararası standartlara kavuştu.

Milkman kalitesi dünya çapında belgelendi


Gıdavitrini - Daha sağlıklı nesiller için çalışan Saray Milkman, İngiltere orijinli British Retail Consortium (İngiliz Perakendeciler Birliği) tarafından BRC Sertifikası ile ödüllendirilerek sektördeki öncülüğünü ortaya koydu. Birliğin Food Global standardını alan Milkman, dünya markası olarak kalitesini her aşamada kanıtlamış oldu. Gıda güvenliği, yasallığı ve kalite sisteminin gerekliliklerini tanımlayan BRC sertifikası ile Milkman; çiftlikten çatala anlayışı ile gıda kalitesi ve güvenliğini uluslararası standartlarda gerçekleştirdiğini belgeledi. 

Alınan BRC sertifikası ile markalarının sektörde güvenle tüketilecek ürünler arasında her zaman ilk sırada olduklarının kanıtladığını belirten Milkman Süt ve Süt Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Samed Özdağ, ”Tüketiciler, ürünlerini seçerken artık daha bilinçli davranarak sadece fiyatına bakmıyor, sağlıklı ve güvenli olmasına da dikkat ediyor. Biz daha sağlıklı nesiller yetiştirmeyi misyon olarak belirledik. Pazara doğal, yenilikçi ve sağlıklı atıştırmalıklar sunuyoruz. Tüketici de sunduğumuz ürünleri, güvenle ve gönül rahatlığı ile alabiliyor. Bu güvene layık olmak için var gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu. 
BRC standardının; gıdanın sağlıklı, güvenli ve kaliteli üretilmesi için temel şartları belirlediğini vurgulayan Samed Özdağ, “Çiftçilerden soğuk zincir kuralına uygun olarak toplanan doğal sütler, henüz alım anında özel testlere tabi tutularak kabul ediliyor. Ardından gelişmiş üretim laboratuvarlarında test ediliyor ve tüketiciye ulaşana dek tüm süreç kalite güvence yaklaşımıyla yönetiliyor. Tesislerimizde HACCP belgesi prensiplerine göre girdilerden başlayarak üretimin tüm aşamalarından dağıtıma kadar her bir kritik noktada önlemler alıyoruz. Tüm hammaddeler, üretime yardımcı materyaller (hava, su, buhar vb.), gıda katkıları ve proses şartları için tehlike analizi yapıyoruz. Sistem, bu riskler için önlemler alınmasını, alınan önlemlerin etkinliğinin ölçülmesini ve sürekliliğinin sağlamasını hedefliyor. Ayrıca biyogüvenlik ile ilgili gerekli önlemler de BRC Global Standardı gereği alındı. BRC sertifikasına sahip sayılı Türk gıda firmalarından biri olan Milkman, bir dünya markası olduğunu kanıtlayarak uluslararası ihracat hedefine daha hızlı koşacak” dedi. 

Dünya çapında geçerliliği bulunan BRC Global Gıda Standardına kavuşmak adına uzun soluklu bir süreçten geçtiklerini ve standartların tüm gereklerini yerine getirerek belgeye sahip olduklarını anlatan Özdağ, “Gün, daha çok üretme ve çalışma günüdür. Ülkemizin geçtiği hassas süreçte biz de iş dünyası olarak dünya standartlarında üretim ve rekabet avantajı için tüm alt yapı çalışmalarımızı tamamlıyoruz. İhracatın ön koşulu olan bu sertifikayı almaya hak kazanmak gurur verici. Bu gelişme ile Milkman, bir dünya markası olma yolundaki kararlılığını kanıtladı” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2016, 18:16

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52