Rus ambargosunun maliyeti açıklandı

Rusya'nın, Türkiye'den pek çok tarım ürününün alımını durdurması, Türkiye'ye 209 milyon dolar maliyet getirdi. İki lider 268 gün sonra tekrar bir araya geldi. Türkiye gıda dünyasının gözü kulağı bu görüşmede.

Rus ambargosunun maliyeti açıklandı


Türkiye, Rusya'nın gıda ambargosu nedeniyle 209 milyon dolar kaybetti. Sputnik'te yer alan habere göre Rusya'nın pek çok tarım ürününün alımını durdurduğu Türkiye'nin Ocak-Mart aylarında bu nedenle 209 milyon dolar zarara uğradığı belirtildi.
Rusya Ekonomi Bakanlığı'nın yayımladığı bir raporda, "Türkiye'den ithal edilen ürünlerin 2016'nın ilk çeyreğinde 2015 yılının aynı dönemine oranda 209.1 milyon dolar azaldı" denildi.

Rusya, Türk F-16'larının Suriye'de bir Rus jetini düşürmesi ardından Türkiye'den bir dizi tarım ürününün alımını durdurmuştu. Rus ve Türk hükümetleri ilişkilerin normalleşme yoluna girmesi ardından bu ambargosunun aşamalı olarak kaldırılması için çalışmalar yürütüyor.

Bu anlamda, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya ziyareti büyük önem taşıyor. İki liderin görüşmesinde hem mevcut ticari faaliyetler, hem de yeni devreye sokulacak işbirliği faaliyetleri ele alınacak.

24 Kasım 2015'te Hatay semalarında Türk hava sahasını ihlal eden savaş uçağının düşürülmesiyle kopan Türkiye ve Rusya ilişkileri, tam 268 gün sonra bugün yeniden inşa ediliyor. Yaş meyve sebze sektörü başta olmak üzere gıda dünyasının gözü kulağı bu görüşmeye kilitlenmiş durumda.

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2016, 15:31

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52