Gıda dünyasına Rusya müjdesi

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Aleksey Ulyukaev, beklenen müjdeyi verdi. Ulyukaev, Türkiye'den yapılan gıda ithalatının yıl sonuna kadar tekrar başlayabileceğini söyledi.

Gıda dünyasına Rusya müjdesi


Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Aleksey Ulyukaev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün Rusya’nın St. Petersburg kentinde Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerçekleştirdiği görüşme sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

YIL SONUNA KADAR AMBARGO KALDIRILABİLECEK
Rus haber ajansı RIA’da yer alan habere göre Bakan Ulyukaev,  Türk gıda ürünlerine yönelik uygulanan ambargonun yıl sonuna kadar kaldırılabileceğini belirterek Rusya Federasyonu’nun da bu ürünlerin belirli standartları karşılayacağından emin olması gerektiğine işaret etti.

1 OCAK 2016'DA TÜRK GIDALARINA YASAK GETİRİLMİŞTİ
Rusya, 1 Ocak 2016 tarihi itibarıyla Türkiye'den domates, portakal, elma, kayısı, lahana, tuz, brokoli, mandalina, salatalık, armut, kayısı, şeftali, erik, üzüm, çilek, kuru soğan, karanfil, tavuk ve hindi eti ithalatını yasaklama kararı almıştı.

ÇALIŞMA YEMEĞİNDE TABAK JESTİ
Erdoğan ve Putin daha sonra heyetler arası çalışma yemeğine geçti. Yemekte konukların önünde iki liderin tokalaşma karelerinin olduğu tabaklar konuldu.

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2016, 19:09

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52