Tetra Pak’tan ‘geri dönüşüm’ seyirliği!

Tetra Pak, Karton Gemiler Yarışması’nın üçüncüsünü Pendik Marina’da gerçekleştirdi.

Tetra Pak’tan ‘geri dönüşüm’ seyirliği!
Çevre bilincine ve geri dönüşüm konusuna vurgu yapmak için “Benim Görüşüm Geri Dönüşüm” sloganıyla  gerçekleştirilen etkinliği Doğal Hayatı Koruma Vaktfı (WWF) ve Çevko da destekliyor . Bu yıl 11 karton geminin yarıştığı etkinlikte  Kay ve Juss ekipleri birinci oldu.  

Tüm dünyada yüz milyonlarca insanın günlük gereksinimlerini karşılayan güvenli, yenilikçi ve çevreci ürünler sağlayan Tetra Pak, çevre bilincine ve geri dönüşüm konusuna vurgu yapmak için geleneksel “Karton Gemiler” yarışmasının bu yıl üçüncüsünü  gerçekleştirdi. Pendik Marina’da yapılan ve 11 marka ekiplerinin katıldığı Karton Gemiler Yarışması’nın birincisi ise Kay ve Juss ekipleri oldu.

Tetra Pak’ın karton kutularından  inşa edilen  karton gemiler, yine Tetra Pak kartonlarından elde edilen YEKPAN® isimli levhalar kullanılarak gemi mühendisleri tarafından projelendirildi. İnşa edildikten sonra güvenlik ve sağlamlık testinden de geçirilen karton gemilerle Pendik’ten Marmara Denizi’ne açılan yarışmacılar, kendileri ve izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı Şenliğe, Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) ile Çevko’nun yanı sıra geri dönüşüm firmaları; Ankaş – Yekasan ve Çınar Karton ve Atık Yönetim Şirketi Altaş da destek verdi.

Daha güzel bir dünya için geri dönüşüm şart!

Tetra Pak Büyük Ortadoğu Bölgesi Geri Dönüşüm Teknik Yöneticisi ve Tetra Pak Türkiye Çevre Müdürü Ferid Ekmekçioğlu,  kurumsal vatandaş sorumluluğuyla şirket olarak çevre konusunda üstlerine düşen her türlü çalışmada yer aldıklarını söyledi. Dünyadaki sınırlı kaynakların devamlılığını sağlamak için herkesin çevre konusunda önemli roller üstlenmesi gerektiğinin altını çizen Ekmekçioğlu şöyle konuştu:

“Çevre konusu yaşayan tüm canlıları ilgilendiren bir konudur. Daha yaşanabilir bir dünya için herkes üzerine düşeni yapmakla yükümlüdür. Hem bireyler, hem de şirketler bu konunun ciddiyetinin farkına varmalıdır. Tetra Pak olarak bizim için öncelikli olan çevredir. Sağlıklı ve güvenli aseptik karton ambalajlarımızın yüzde 100 geri dönüştürülebilir olması nedeniyle ülkemizde geri dönüşümün gelişmesine öncülük ediyoruz. Kendi alanımızdaki atık toplama ve geri dönüşüm çalışmalarına önemli katkılarda bulunuyoruz. 2010 yılında dünyada 30 milyar kullanılmış Tetra Pak içecek kartonunun dönüşümü gerçekleştirilirken, Türkiye’de de Tetra Pak ambalaj malzemelerinin 51 tonunun 28 bin tonu geri toplandı. Tetra Pak Türkiye bu oranla dünya sıralamasında beşinci, Ortadoğu Bölgesi’nde ise birinci sırada yer aldı. 2011 için hedefimiz ambalajlarımızın yüzde 60’ının geri dönüştürülmesidir. İş ortaklarımızla birlikte elde ettiğimiz bu başarı ile hem doğal kaynakların korunması ve sürdürülebilirliğine; hem de enerji tasarrufu ve karbon ayak izinin azaltılmasına katkımızı sürdürdük. Başarımızı, WWF - Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) ve iş ortaklarımızla birlikte kutluyoruz.” 

Bu yıl ilk defa konukların da yarış sonrasında karton gemilerle gezinti yapma şansını yakaladığı etkinlikte, ayrıca geri dönüşüm süreci konuklar ve çocuklara özel çeşitli sunumlarla paylaşıldı.

Bu şenliğe çocuklar da kendi ürettikleri çalışmalarla katıldı

Tetra Pak karton kutularının geri dönüşümü ile elde edilen malzemelerle çocuklar el becerilerini yansıttıkları ürünleri sergiledi. Ayrıca katılımcı öğrenciler, şenliğe katılan konukların çocukları için de birbirinden güzel ve keyifli etkinler yapıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52