Tarım ve gıda sektörü masaya yatırılacak

Ekonomi İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) raporuna göre dünyanın 7’nci büyük tarım üreticisi olan Türkiye, uluslararası bir organizasyona daha ev sahipliği yapacak.

Tarım ve gıda sektörü masaya yatırılacak
ODTÜ ve Tarım Federasyonunca 15-19 Şubat 2012 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecek 1. Uluslararası Tarım ve Gıda Kongresi’ne 65 ülkeden 3 binin üzerinde katılım bekleniyor.

Antalya Belek’te gerçekleşecek olan kongre, tarım ve gıda alanında faaliyet gösteren şirket yöneticileri, akademisyen, bürokrat, perakendeci, imalatçı, iş adamı, tüketici önderleri, zincir restoran ve otel sahipleri, üretici birlikleri ve tarımsal kooperatif üyelerinin de içerisinde yer aldığı sektörün tüm paydaşlarını bir araya getirecek. Kongrede, aynı zamanda geçtiğimiz 200 yılda Anadolu’nun tarım ve gıda üretim teknolojilerinde dünyaya yaptığı katkıları ile gelecekte yapabileceği katkılar değerlendirilecek.

İŞ BAĞLANTISI FIRSATI

5 gün sürmesi planlanan kongrede, sempozyum, panel, çalıştay, ikili ve çoklu görüşmeler, toplantılar düzenlenecek. Bu sayede tarım ve gıda sektöründeki tüm aktörlerin arada bir başka aktör olmadan direk temas kurması sağlanacak. Katılımcılara ve ziyaretçilere sektördeki mikro ve makro tabloyu değerlendirme imkanı verilecek. Kongre aynı zamanda katılımcılara yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası fırsatları sunacak.

MUKAYESE FIRSATI

Türk tarım ve gıda sektöründe çalışan insanların vizyonunu genişletmesi öngörülen kongre ile yeni teknolojileri görme, inceleme ve mukayese etme imkanı bulacak olan katılımcılar, ithalat, ihracat ve istihdamda farklı bakış açılarını görme fırsatı da elde edecek.

İHRACAT ARTIŞI HEDEFLENİYOR

Kongrenin organizatörlerinden olan Tarım Federasyonu Başkanı Hakan Yüksel konuya ilişkin yaptığı açıklamada, kongrede 65 ülkeden katılımcının bulunmasını hedeflediklerini, şimdiye kadar 40’a yakın ülkenin katılımını garanti altına aldıklarını söyledi. Yüksel, sektörün sorunlarının giderildiği takdirde Türkiye’nin tarımsal ürünlerdeki ihracat oranlarının artmaması için hiçbir neden olmadığını kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52