Marmarabirlik 6 bin ton ihracat hedefliyor

İlk 7 ayda 3 bin 250 ton ihracat yapan birliğin yıl sonu hedefi ise 6 bin ton olarak belirlendi.

Marmarabirlik 6 bin ton ihracat hedefliyor
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, iş yılı takvimine göre kasım-mayıs aylarını kapsayan ilk 7 ayda toplam yüzde 28 oranında büyüme gösteren, ilk 7 ayda 3 bin 250 ton ihracat yapan birliğin, yıl sonu hedefinin ise 6 bin ton olarak belirlendiğini bildirdi.

Asa, yaptığı yazılı açıklamada, birliğin ilk 7 aylık verilerine bakıldığında istikrarlı bir büyüme ve satış rakamlarıyla karşı karşıya bulunduklarını bunun da kendilerini memnun ettiğini belirtti.

İş yılı takvimine göre kasım-mayıs aylarını kapsayan ilk 7 ayda birliğin toplam yüzde 28 oranında büyüme gösterdiğini belirten Asa, şunları kaydetti:
"Marmarabirlik'in iş yılı takvimi kasım ayında başlar. Bir sonraki yılın ekim ayı sonunda tamamlanır. Buna göre birliğimiz kasım ve mayıs ayları arasında yurt içi ve yurt dışı bayilerinde olmak üzere toplamda 20 bin ton ürün satışı gerçekleştirdi. Geçen yıl aynı aylar içindeki satışımız 15 bin tondu. Yüzde 28'lik bir büyümeyle karşı karşıyayız. Hedefimiz yıl sonu itibarıyla 35 bin ton satış rakamını elde etmek. Yine  ilk 7 ayda 3 bin 250 ton ihracat gerçekleştirdik. Geçen yıl aynı dönemdeki ihracatımız 2 bin 900 tondu. Geçen yıl  iş yılı toplam ihracatımız  ise 5 bin tondu. Bu yıl hedefimiz 6 bin ton rakamını görmek."

Hidamet Asa, yıl sonu verilerine bakıldığında ortaya çıkan büyüme ve satış rakamlarının birliğin gücüne güç kattığını ve kendilerini de memnun ettiğini vurgulayarak, ''Bu istikrarlı büyüme ve gelişmemiz  elbette  ortaklarımıza fayda olarak dönmektedir. Amacımız maksimum faydayı ortaklarımıza ve ülkemize kazandırmak. Marmarabirlik Bursa ve bölgesinden doğdu. Türkiye markası oldu. Şimdi dünya markası olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyor" ifadesini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2014, 12:37

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52