Hala bir dünya markamız yok!

Şekerci Hafız Mustafa'nın 150. kuruluş yılı kutlamasına katılan İstanbul Valisi Mutlu, "Tebrikler ama hala bir dünya markamız yok" dedi.

Hala bir dünya markamız yok!
Şekerci Hafız Mustafa, kuruluşunun 150. yılını Eminönü meydanında kutladı. 60 kişilik dev yeniçeri ve mehteran takımının katılımı ile gerçekleşen kutlama etkinliğinde halka 20 bin adet özel lokum ve padişah fermanının dağıtımı yapıldı.
Eminönü meydanında gerçekleşen kutlamaya katılan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "İstanbul'un lezzet markalarından Şekerci Hafız Mustafa'nın 150. yılını Eminönü Meydanında kutladık.Tebrikler ama hala bir dünya markamız yok." açıklamasını yaptı.

Hafız Mustafa firması 150 yılını dolduran Türkiye’nin sayılı firmalarının başında geliyor. 1864 yılında Bahçekapı'da ilk şekerci dükkanını açan İsmail Hakkı Zade Efendi'nin Hafız Mustafa şekercisi olarak günümüze gelmesinin hikayesine dönüşüyor.

Ülkemizin ilk poğaca yapan ve poğaçayı bulan firması da olan Hafız Mustafa, 1926-1938 yılları arasında Avrupa da 11 adet madalya alarak da kendini tüm Avrupa ya tanıtan Türk markası oluyor. Hafız Mustafa'yı yılda 5 milyon kişinin ziyaret ettiği açıklandı.

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2014, 17:49

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
YORUMLAR
Sahaf
Sahaf - 10 yıl Önce

Bu kafayla dünya markası çıkarmak mucize olur.

SIRADAKİ HABER

banner50

banner52