Guinness Rekorlar Kitabı’na aday burgu peynir

Muratbey’in yeni, az tuzlu ürünü Burgu Peynir, keyifli tüketimi ve sıra dışı tasarımı ile sofralardaki yerini aldı.

Guinness Rekorlar Kitabı’na aday burgu peynir

Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, “Burgu Peynirle ‘Dünyanın En Uzun Peyniri’ni hazırlayıp Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye adayız” dedi.

Yenilikçi ürünleri ile peyniri günün her saati tüketilebilen sağlıklı bir atıştırmalığa çeviren Muratbey, yeni inovatif ürünü “Burgu Peynir”i düzenlediği bir toplantı ile tanıttı. Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol yaptığı konuşmada her yıl bir yenilikle tüketicilerin karşınıza çıkan Muratbey’in, bu kez de “Burgu Peynir”le peynir severlerin keyfine keyif katmayı amaçladığını söyledi.

Burgu’nun da diğer peynirleri gibi az tuzlu olduğunu vurgulayan Erol, “Kaliteyi ve lezzeti ön plana çıkarmak amacıyla peynirlerimizde az tuz kullanıyoruz. Eğlenceli lezzeti sağlıklı hale getiriyoruz. Burgu, tasarımı ile Türkiye’de ve dünyada bir ilk. Doğallığıyla damak tadına düşkün yetişkinlerin, besleyici değeri ve eğlenceli formu ile de çocukların neşeyle tüketecekleri özel bir ürün olacak” dedi.

Burgu ile peyniri günün her saati tüketilebilen sağlıklı bir atıştırmalığa çevirdiklerini aktaran Erol, şöyle devam etti: “Burgu, keyifli tüketimiyle sağlıklı ve lezzetli beslenmek isteyenler için de ideal. Okulda, işte, akşam arkadaşlarınızla film izlerken atıştırabilir, sağlıklı ve keyifli beslenmenin tadını çıkarabilirsiniz. Yeni ürünümüz Burgu, keyifli tüketimi ve sıra dışı tasarımı ile sofralarda yerini aldı bile…”

Necmi Erol, sürekli yenilenmeyi ve gelişmeyi markalarının en önemli unsuru olarak kabul ettiklerini belirterek, “Burgu Peynirle ‘Dünyanın En Uzun Peyniri’ni hazırlayıp Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye de adayız. Bunun için başvurumuzu da yaptık. Boğaziçi Köprüsü’nün uzunluğunun 2 katı, Eiffel Kulesi’nin 10 katı, Niagara Şelalesi’nin 18 katı olma özelliğini taşıyacak olan “Dünyanın En Uzun Peyniri”ni üretmeyi iddia ediyoruz” diye konuştu. Toplantıda, Guinness’e aday peynirin bir kısmı da sergilendi.

2013 yılı hedeflerinden de söz eden Erol, şunları kaydetti: “2013 yılında da verimlilik çalışmalarına yoğunlaşacağız. İnovatif ürünlerle pazarı büyütmek, yeni kullanım alanları yaratmak ve dış pazarlardaki faaliyetlerimizi arttırmak hedeflerimiz arasında. Modernizasyon teknolojileri ile ilgili yatırımlarımız da devam edecek. Bu yıl da konumumuzu koruyarak iç piyasada %20, dış piyasada %20’nin üzerinde büyüme planlıyoruz.”

Toplantıda konuşan Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, ’Süt tüketemeyen çocuklar için peynir iyi bir tercih. Süte alerjisi olan çocuklar, peyniri rahatlıkla tüketebilir. Bir bardak süt bir kibrit kutusu peynire eş değerdir. Peynir sütün konsantre edilmiş ve hacmi küçültülmüş bir ürünüdür. Peynir çocuğun sağlıklı büyümesinde çok etkili; mutlaka tüketilmelidir. Çocukların peyniri sevmesinde annenin rolü de çok önemli’ dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52