Trakya'da çiftçi buğdaydan ümitli

Trakya'daki çiftiler, baharın gelmesiyle tarla yollarına düştü. Tarım arazilerine buğday ve çeltik eken çiftçiler, topraktan emeklerinin karşılığını almak istiyor.

Trakya'da çiftçi buğdaydan ümitli

Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il merkezinde 680 bin dönüm arazinin ekildiğini söyledi.

Çiftçilerin yaklaşık 400 bin dönüm araziye buğday, 200 bin dönüme ayçiçeği, 50 bin dönüme çeltik ve geri kalan kısma da mısır ve bahçe ürünleri ektiğini belirten Yorulmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Buğdayın artık son işlemleri yapılıyor. Ot ve mantar hastalıklarıyla ilgili mücadele yapılıyor. Bu yıl bölge çok yağış aldı. Ocak, şubat ve mart aylarında metrekareye 300 kilogram yağış düştü. Buğdayın şu anki fiziki durumu çok güzel. Yağışlar nedeniyle ilaç ve gübrelemede bazı sıkıntılar yaşandı. Ancak çiftçimiz bu anlamda bütün hizmetlerini bitirmek üzere, son gübrelerini atıyorlar. Kaliteyi arttırmak ve Edirne buğdayını aranan hale getirmek için çiftçimize sıfır faizle zararlılarla mücadele ilacı veriyoruz. Çiftçimiz tüm mücadeleyi layıkıyla yapmaktadır."

Yorulmaz, bu yıl buğdayda dönüm başına 600 ile 700 kilogram arasında verim almayı beklediklerini aktararak, tarımsal mücadelesini iyi yapan çiftçinin yüksek verim alabileceğini kaydetti.
dunya.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52