Sağlıklı beslenmek için mevsim sebzeleri yiyin

Baharın gelmesiyle birlikte bolluk ve bereket pazarlarda kendisini hissettirdi. Uzmanlar sağlıklı ve ekonomik beslenmek için mevsim sebzeleri tüketilmesini öneriyor.

Sağlıklı beslenmek için mevsim sebzeleri yiyin

Yağmurlu ve soğuk geçen kış mevsiminin ardından bahar aylarında da süren yağmur sebebiyle toprak suya doydu. Hal böyle olunca sektör temsilcileri, vatandaşların bu yaz ucuz sebze ve meyve yiyeceğini müjdeledi.

Bahar yağmurlarıyla birlikte sebze ve meyve fiyatları da düşüşe geçti. Kısa bir süre önce kilosu 3 liradan satılan salatalığın fiyatı, pazar ve marketlerde 75 kuruşa kadar indi. Piyasadaki sera ürünleri azalınca fiyatlar önemli ölçüde aşağıya çekildi. Bahar yağmurları sebebiyle bu sene sebze ve meyve rekoltesinde rekor olabileceğini belirten Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu (TÜSPAF) Başkanı Mehmet Çakman, salatalık ve patlıcan gibi sebzelerin 1 lira seviyesinde olduğunu, düşüşün önümüzdeki hafta da süreceğini söyledi. Yağışlar sebebiyle vatandaşların bu sene bol bol sebze meyve yiyebileceğini anlatan Çakman, şunları kaydetti: "Şimdiden salatalık, patlıcan ve kabak gibi temel sebzelerin fiyatları düştü. İnşallah bu yaz sebze ve meyve bol olacak. Toprağın güzelce ıslanması, berekete delalettir. Mevlam, insanlık için veriyor ama biz gereğini yapmıyoruz. Ürünlerin hepsi bol olacak."

'MEVSİM SEBZELERİ YİYİN, BÜTÇENİZ RAHATLASIN'

TÜSPAF Başkanı Çakman, havaların ısınmasıyla birlikte domates ve karpuz fiyatlarının da düşüşe geçeceğini söyledi. Halen 3 liradan satılan karpuzun da yazın yaklaşmasıyla birlikte gerileyeceğini dile getiren Çakman, "Her zaman söylüyoruz, vatandaşlarımız mevsimsel ürünleri tüketsin. Kışın ortasında karpuz yemek istersen pahalıdır ve tadı da olmaz ama yaz aylarında yersen, hem ekonomin rahatlar hem de lezzetini hissedersin. Maalesef domateste yaşanan fiyat farklılıkları da bundan kaynaklanıyor. Domates normalde yaz sebzesidir ancak özellikle otellerimiz ve restoranlarımız tüketimini arttırınca fiyatı da fırlıyor." dedi.

haberler.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52