Fırıncılık Türk Milli Takımı seçiliyor

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek Fırıncılık Dünya Şampiyonası için Türk Milli Takımı oluşturuluyor. Düzenlenecek yarışmaya 30 Eylül 2014'e kadar başvuru yapılabiliyor.

Fırıncılık Türk Milli Takımı seçiliyor
GIDAVİTRİNİ Fırıncılık sektörünün dünyadaki en prestijli ve önemli yarışması Fırıncılık Dünya Şampiyonası’nda (Bakery World Cup’ta) yarışacak ülke takımlarını belirlediği ‘Louis Lesaffre Cup’a başvuru süreci başladı. Bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek yarışma kapsamında Afrika-Akdeniz bölgesinde yer alan Türkiye için ilk aşamada İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana’da yapılacak elemelerle ‘Türkiye Fırıncılar Milli Takımı’ belirlenecek. Özmaya’nın ana sponsorluğunu üstlendiği, Türkiye Fırıncılar Federasyonu’nun resmi olarak desteklediği yarışmaya başvurular 30 Eylül 2014 tarihine kadar sürecek.

Dünyanın en iyi fırıncılarının birbirleriyle kıyasıya rekabet ettiği ve bu yıl dördüncü kez düzenlenecek Louis Lesaffre Cup’ın Türkiye ayağında başvuru süreci başladı. Türkiye’de Özmaya şirketi ile faaliyet gösteren dünya maya devi Lesaffre’nin, ulusal ve uluslararası seçmelerle Avrupa, Amerika, Akdeniz-Afrika ve Asya-Pasifik bölgelerinin en iyi fırıncılarını belirleyerek fırıncılık sektörünün dünyadaki en prestijli ve önemli yarışması Bakery World Cup’a (Fırıncılık Dünya Şampiyonası’na) hazırladığı yarışma kapsamında Afrika-Akdeniz bölgesinde yer alan Türkiye için ilk aşamada İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana’da yapılacak elemelerle ‘Türkiye Fırıncılar Milli Takımı’ belirlenecek. Özmaya’nın ana sponsorluğunu üstlendiği, Türkiye Fırıncılar Federasyonu’nun resmi olarak desteklediği yarışma kapsamında Türkiye Fırıncılar Milli Takımı’na girebilmek için 4 ilden yapılacak başvurular, 30 Eylül 2014 tarihine kadar kabul edilecek. 
Genç fırıncılara ilk kez fırsat veriliyor!
‘Baget ve dünya ekmeği’, ‘Viennese hamurişleri ve özel ekmekler’ ve ‘Sanatsal parça’ olmak üzere 3 kategoriden oluşan yarışmada, takımı oluşturan her bir takım üyesi, bir kategori için yarışacak. 
Özmaya tarafından organize edilen Louis Lesaffre Cup Türkiye Ulusal Seçmeleri’ne; 22 ile 55 yaşları arasında, TC vatandaşı olan ya da halihazırda en az 5 yıldır aralıksız olarak Türkiye’de ikamet etmekte olan, fırıncılık ve unlu mamüller sektörü profesyonelleri katılabilecek. Dördüncüsü düzenlenen Louis Lesaffre Cup’ın bu yılki en önemli yeniliklerinden biri ise ‘Genç Fırıncı’ kategorisi… Gençleri fırıncılık mesleği konusunda teşvik etmek ve gelişimlerini desteklemek amacı ile ortaya çıkan kategoriye, 18-21 yaş aralığındaki aktif olarak çalışan ya da eğitim gören tüm genç fırıncılar katılabilecek. 
Adayların Louis Lesaffre Cup Türkiye Ulusal Seçmeleri’ne katılabilmeleri için 30 Eylül 2014 tarihine kadar www.ozmaya.com.tr adresinde yer alan başvuru formunu doldurmaları gerekiyor. Başvurular, öncelikle bir ön değerlendirmeye alınarak; İstanbul, Adana, Ankara ve İzmir’de gerçekleştirilecek bölgesel elemelere davet edilecek yarışmacıları belirleyecek. Ekim ve Kasım aylarında bu 4 ilde gerçekleştirilecek bölgesel seçim sürecinin ardından ise Aralık ayında İstanbul’da yer alan ‘Baking Center’da gerçekleştirilecek son eleme ile farklı kategorilerde yarışacak 4 yarışmacı ve 1 takım koçundan oluşan ‘Türkiye Milli Fırıncılar Takımı’, Özmaya ve Fırıncılar Federasyonu üyelerinin de yer aldığı uzman bir jüri tarafından seçilecek. 
2014 yılında ulusal takım seçme süreci gerçekleştirilen Louis Lesaffre Cup’ın, 2015 yılında ise Avrupa, Amerika, Akdeniz-Afrika ve Asya-Pasifik olmak üzere dünya üzerindeki 4 bölgede Uluslararası Seçmeleri gerçekleştirilecek. Her bir bölgedeki ülke takımları Fırıncılık Dünya Kupası’na katılabilmek için birbirleri ile yarışacak. 2015 yılının Ocak, Şubat ve Mart aylarında organizasyon kapsamında ciddi bir eğitim sürecine girecek olan Milli Fırıncılar Takımı, Mart ayında ise İstanbul’da düzenlenecek olan ve Afrika-Akdeniz uluslararası seçmelerinin yapılacağı finalde Türkiye’yi temsil edecek. Türkiye bu finali kazanırsa, Afrika-Akdeniz bölgesi şampiyonu olarak 2016 yılında Avrupa, Amerika ve Asya-Pasifik bölgesi finalistleriyle birlikte Fransa’da Europain Fuarı'nda yapılacak Dünya Fırıncılar Şampiyonası’nda (Bakery World Cup’ta) yarışacak 12 takımdan biri olmaya hak kazanacak. 

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2014, 14:36

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52