Türkiye'nin ilk organik kavun hasadı başladı

Türkiye’de ilk defa uygulanan “Organik Kavun Tarımı Projesi” kapsamında, düzenlenen tarla günü etkinliğiyle, Çankırı Kavunu hasadına başlandı.

Türkiye'nin ilk organik kavun hasadı başladı
Haber / Halim Utlu

Türkiye’de ilk defa uygulanan “Organik Kavun Tarımı Projesi” kapsamında, 4 Eylül 2014’de düzenlenen tarla günü etkinliğiyle, Çankırı Kavunu hasadına başlandı.

2012’de 76.920 TL, 2013’de 25.400 TL ve 2014 yılı içinde de 85.700 TL olmak üzere, toplam 188.000 TL bütçeli proje çerçevesinde, Çankırı Hasakça Köyü 15 işletmede, 205 dekar alanda organik kavun üretimi gerçekleştirildi. 

Organik bağcılıkda ilk hasat 2015’de
Tarla gününde konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Çakır’ın verdiği bilgiye göre; bu projenin dışında, 2013 yılında merkez Alaçat Köyü’nde 58 işletmede 80 dekar alanda “Organik Bağcılık Projesi” uygulandı. 2015 yılında, ilk organik üzümler piyasaya arz edilecek. 

Bayramören İlçesinde “Organik Hayvancılık Projesi”, Ilgaz İlçesinde “Organik Arıcılık Projesi”, Eldivan İlçesinde “Organik Kiraz Yetiştiriciliği Projesi” ve merkez ilçede de “Organik Çilek Yetiştiriciliği Projesi” olmak üzere, 2014 yılında Bakanlığa 4 proje sunuldu. İl Müdürü Çakır,4 projenin de  Bakanlıktan olumlu onay alacağını ifade etti. 

Çiftçilere, organik sertifikaları verildi
Daha sonra Anka Global ve Kontrol Sertifikasyon Kuruluşu tarafından hazırlanan Organik Kavun Yetiştiriciliği Sertifikaları, Hasakça Çiftçilerine, Vali Vahdettin Özcan tarafından teslim edildi. Etkinlik ve organik kavun hasadı programına, Vali Özcan,Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bakanlık Müşaviri Metin Karaoğlanoğlu, il müdürleri, STK temsilcileri ve Hasakça Köyü çiftçileri katıldı.

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2014, 14:57

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52