Ülker dev satın almaya hazırlanıyor

Son yıllarda yaptığı yatırımlar kadar küresel anlamda imza attığı dev satın almalarla gücüne güç katan gıda devi Ülker, yeni bir operasyon için hazırlanıyor.

Ülker dev satın almaya hazırlanıyor
Ülker Bisküvi uzun süredir satın almak için nabız yokladığı İngiliz Bisküvi devi United Biscuits için önemli bir aşamaya geldi.Dow Jones&Co'nun haberine göre İngiliz United Biscuits bu hafta aralarında Ülker Bisküvi'nin de olduğu potansiyel alıcı firmalarla bir araya gelecek. Ülker Bisküvi, dünyanın altıncı büyük bisküvi üreticisi İngiliz United Biscuits'i satın almak için bu hafta şirket yetkilileriyle görüşme yapacak.
United Biscuits'in görüşeceği firmalar arasında Ülker Bisküvi'nin yanı sıra ABD'li Kellogs, İtalyan Ferrero, Kanadalı fon Ontario Teachers' Pension Plan da bulunuyor. United Biscuits'in bu görüşmeler sonucunda şirketin tamamını bu adaylardan birine satması ya da şirketi halka arz etme kararı alması bekleniyor.
 
DÜNYANIN 6. BÜYÜK ÜRETİCİSİ
United Biscuits 2013 yılındaki 1.10 milyar sterlinlik satışlarıyla ciro bakımından dünyanın en büyük altıncı kurabiye üreticisi konumunda bulunuyor. Satın alma anlaşmasının 2 milyar sterlini bulabileceği belirtiliyor. Şirket İngiliz pazarının yüzde 25'ini elinde bulunduruyor. Şirket bünyesinde Jaffa Cakes, McVitie's gibi İngiliz tüketicinin yakından tanıdığı köklü markalar bulunuyor.
 
2010'DAN BERİ TEZGAHTA
İngiliz firma 2010 yılına kadar uzanan uzun bir süreçten bu yana satış tezgahında. Yıldız Holding ise o günden bu yana şirketin talipleri arasında yer almıştı. Ancak şirket bu süreç içinde bir çok teklifi reddetti. Hızlı çorba ürünleriyle öne çıkan şirketlerden biri olan ABD'li Campbell Soup, 2010 yılı ağustos ayında United Biscuits’i 2.3 milyar dolara almak için teklif verdi. Çinli yemek üreticisi Bright Food, United Biscuits’i almak için 2010 yılı eylülde görüşmelere başladı. 3.1 milyar dolar veren Çinli şirket, anlaşmaya varamadı. Alman Intersnack Knabber-Geback şirketi, United Biscuits’i satın almak için 2012’de görüşme yaptı. 644 milyon dolar veren Almanya merkezli şirket de anlaşmaya varamadı. haber7.com

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2014, 14:54

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52