Eti 'Sarı Bisiklet Projesi'ni başlattı

ETİ ve Aktif Yaşam Derneği, bisiklet kullanımını teşvik ederek Türkiye’de hareketli yaşama öncülük etmek amacıyla “Sarı Bisiklet” Projesi’ni başlattı.

Eti 'Sarı Bisiklet Projesi'ni başlattı
Yarım asrı aşkın süredir ürünleriyle tüketicilerinin hayatlarına mutluluk katan ETİ, yeni bir sosyal sorumluluk projesi başlatıyor: “Sarı Bisiklet”. 
Dünyada ve ülkemizde yaşanan yoğun kentleşme ve içerisinde bulunduğumuz çağın getirdiği sonuçlar, günümüzde fiziksel inaktivitenin giderek artan bir sorun haline gelmesine yol açıyor. Oysaki fiziksel aktiviteye dayalı aktif yaşam tarzı, her yaştan insanın hem fiziksel hem de ruhsal sağlığının korunması ve geliştirilmesinde büyük önem taşıyor. Fiziksel aktivitenin gelişimine katkıda bulunan en sağlıklı ve eğlenceli araçlardan biri ise çocukluktan beri hayatımızda önemli bir yere sahip olan bisiklet. Buradan hareketle; ETİ ve Aktif Yaşam Derneği, sağlıklı bir yaşam için hareket etmenin gerekliliği konusunda farkındalık yaratmak ve bisiklet kullanımını teşvik ederek, Türkiye’de hareketli yaşama öncülük etmek amacıyla “Sarı Bisiklet” Projesi’ni başlattı.  
Proje her yıl farklı bir ilde yürütülecek. Bu yıl Eskişehir’de start alan proje kapsamında bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması için ilköğretim okullarında bisiklet eğitimleri veriliyor. Üniversitelerde, öğrencilerin hem fiziksel aktivitede bulunmalarını sağlamak hem de kampüs içi ulaşımlarını kolaylaştırmak üzere ücretsiz sarı bisiklet uygulaması gerçekleştiriliyor. Mobil tamir aracı ise balkonda, depoda bekleyen, bakıma ihtiyacı olan bisikletler için şehrin sokaklarında gezerek, ücretsiz bisiklet tamiri yapıyor. Özellikle ev hanımlarını bisiklete binmeye özendirmek amacıyla başlatılan semt pazarları uygulamasıyla da arzu edenlere alışveriş poşetlerini bisiklet sepetine koyarak evlerine ücretsiz üç tekerlekli sarı bisiklet ile gitme imkanı sağlanıyor. 
Sarı Bisiklet Projesi’nin ayrıntıları ve hedefleri, ETİ İcra Kurulu Başkanı Hakan Polatoğlu ve Aktif Yaşam Derneği Kurucu Üyesi Mehmet Ali Çalışkan’ın katılımıyla düzenlenen basın toplantısında paylaşıldı.
ETİ’nin sosyal sorumluluk anlayışına dikkat çeken ETİ Gıda İcra Kurulu Başkanı Hakan Polatoğlu, “ETİ olarak, projelerimizi hayata geçirirken uzun soluklu ve sürdürülebilir projeler ile toplumun her kesimi için fayda yaratmaya özen gösteriyoruz. Bugün yine toplumun giderek artan önemli bir sorununun çözümüne katkıda bulunacak bir kurumsal sosyal sorumluluk projesini hayata geçiriyoruz. ‘Sağlık için hareket, hareket için bisiklet’ felsefesiyle yola çıktığımız projemizde, sağlıklı bir yaşam için hareket etmenin gerekliliği konusunda farkındalık yaratmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
“Hareket etmiyoruz!”
Projenin çıkış noktasının dünyada ve ülkemizde giderek artan bir sorun haline gelmeye başlayan fiziksel inaktivite olduğunu belirten Polatoğlu, şunları söyledi:
“Artık anne ve babaların en büyük problemlerinden birisi evden, hatta odalarından dışarı çıkmayan, ekranların başından ayrılmayan çocuklar. Ne yazık ki çocuklarımız ‘hareket’ etmiyor. Sarı Bisiklet projesi ile daha fazla insanı, hareket etmenin en eğlenceli ve sağlıklı yollarından biri olan ‘bisiklet’le buluşturmayı amaçlıyoruz.”  

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2014, 15:49

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52