Eriş Un bir ilki başardı

Eriş Un, ürünlerinde Avrupa Vejetaryenler Birliği’nin “vegan etiketini” kullanma hakkına sahip olan Türkiye’deki ilk un markası oldu.

Eriş Un bir ilki başardı


Türkiye’nin un ihracatı lideri Erişler Gıda’nın 2014 yılında perakende piyasası ile buluşturduğu Eriş Un, vejetaryen ve veganlar için Avrupa’da en güvenilir sertifika olarak kabul edilen “V-Label” sertifikasına layık görüldü. Eriş Un böylece ürünlerinde Avrupa Vejetaryenler Birliği’nin “vegan etiketini” kullanma hakkına sahip olan Türkiye’deki ilk un markası oldu.

Eriş Un, gıda sağlığı alanında sahip olduğu uluslararası düzeyde geçerliliği olan sertifikalarına bir yenisini daha ekledi. Piyasaya sürdüğü tüm ürünlerinde GİMDES’ten alınan “Helal Sertifikası” ve BRC’den alınan “BRC Sertifikası” bulunan Eriş Un, şimdi de vejetaryen ve veganlar için Avrupa’da en güvenilir sertifika olarak kabul edilen V-Label sertifikasına layık görüldü. Eriş Un, başvurusu kabul edilerek gıda sektöründe Türkiye’de V-Label sertifikasına sahip olan ilk marka oldu. 

Yılda iki kez habersiz denetime onay
Erişler Gıda Perakende Grubu Genel Müdürü Abdullah Eriş, vejetaryen ve veganlar için Avrupa’da en güvenilir sertifika olarak kabul edilen V-Label sertifikasını almaya hak kazanarak, veganların da güvenle tüketebilecekleri bir konsepte sahip olduklarını vurguladı. 

Abdullah Eriş, “21. yüzyılda tüketicilerin beklentilerini karşılayacak, kaliteli ve sağlıklı üretim yapan markaların ön planda olacağını belirterek şunları söyledi: “Dünyadaki gıda teknolojisi ile ilgili son gelişmeleri yakından takip ederek, her kültüre her tüketiciye uygun ürün üretmeye çalışıyoruz. Perakende ürün grubumuzda yer alan Nudo markasından sonra Eriş Un da hayvansal ürünlerin yer almadığı, veganların güvene tüketebileceği konsepte sahip olmuş oldu. V-Label sertifikası, sadece uluslararası akreditasyonu olan, yerel gıda kontrol laboratuvarlarının yılda iki kez habersiz denetimi ve ürün analizini kabul eden firmalara veriliyor. Eriş un, bu denetimlerin tümünü kabul ederek ürünlerinin içeriğine gösterdiği titizliği uluslararası bir gıda sertifikasıyla taçlandırdı. Eriş Un ürünlerinin tamamında Avrupa düzeyinde uluslararası tek örgüt olan Avrupa Vejetaryenler Birliği’nin (European Vegetarian Union) V-Label sertifikası bulunuyor” dedi. 

BRC ve Helal Sertifikaları da bulunuyor
Uluslararası standartlarda üretim yapan Erişler Gıda, dünyanın gıda alanında en prestijli sayılan sertifikalarından BRC sertifikasına da sahip. 1998’de kurulan İngiliz Perakendeciler Konsorsiyumu tarafından oluşturulmuş gıda güvenliği standartları bütünü olan ve uluslararası düzeyde kabul gören BRC Gıda (British Retail Consortium) sertifikası bu alanda en prestijli sertifika olarak kabul ediliyor. Uluslararası kabul görmüş gıda güvenliği standartlarını kapsayıcı bir çerçeve oluşturmak ve gıda güvenliğinin gelişmesine yardımcı olmayı amaçlayan BRC, biçim ve içerik açısından standart, gıda üreticilerinin çalışma sistemleri hakkında fikir verebilecek şekilde tasarlandı. Bu standart ile gıda güvenlik kriterleri ve takip prosedürlerinin standardizasyonu sağlandı.

Eriş Un ayrıca GİMDES’ten alınan Helal Sertifikası’na da sahip. Tüm Erişler Gıda ürünleri, sosundan paketlemesine kadar GİMDES’in ciddi kontrollerinden geçerek tüketiciyle güvenle buluşuyor. 

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2016, 17:33

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
YORUMLAR
Davut balkan
Davut balkan - 4 yıl Önce

Eriş un gedolu bugdayla üretilmiyomu ve beyazlatıcı,akıcı olması için titanyum dioksit kullanılmıyomu bu yüzdenmi gelal açıklarsanız çok mutlu olurum şimdiden teşekkürler

Bediha Erdoğan
Bediha Erdoğan - 4 yıl Önce

Tebrik ediyorum sayılarının çoğalmasını diliyorum güvenle tüketebileceyiz Müslüman bir ülkede helal un helal ekmek aranıyor çok üzücü

SIRADAKİ HABER

banner50

banner52