Tarihinden tarifine bulgurun kitabı

İlk baskısı 2014 yılında yapılan “Tarihinden Tarifine Bulgur” kitabı ikinci baskısını yaptı. Kitapta, salatalardan helva yapımına kadar 42 değişik tarif yer alıyor.

Tarihinden tarifine bulgurun kitabı


Gıdavitrini - Duru Bulgur yayınlarından çıkan “Tarihinden Tarifine Bulgur” kitabı ikinci baskısını yaptı. İlk baskısı 2014 yılında yapılan kitapta, bulgurla ilgili tüm ayrıntılara yer verildi. Kitapta bulgurlu bebek mamasından salatalara ve helva yapımına kadar 42 değişik tarif de yer alıyor

Bulgurun dünya mutfağında yer alabilmesi adına her yıl başka dillerde bulgur yemek kitapları hazırlatan Duru Bulgur, “Tarihinden Tarifine Bulgur” kitabının ikinci baskısını yaptı. 2 bin adet basılan kitap, tüm kitapçılar ve büyük marketlerde raflardaki yerini aldı. Ayrıca kitap 81 ilin tüm üniversitelerinin kütüphanelerine de hediye edildi. Duru Bulgur yayınlarından çıkan kitap, Beslenme ve Diyetisyen Uzmanı Seçil Kenar tarafından hazırlandı. Kitabın ilk baskısı da 2014 yılında 2 bin adet olarak basılmıştı. 

Kitapta; buğdayın tarihinden başlayarak, bulgur oluşum süreci, bulgur üretimi, dünyada bulgur tüketimi ve bulgur tüketen hakların bulgurla tanışmaları, bulgura yönelik alışkanlıklar, Türkiye’de bulgur sektörü ve bu sektörün doğuşunu anlatan sıra dışı hikâye, bulgur türleri, bulgurun besin değeri ve bulgur sağlık ilişkisini de içine alan bir birçok faydalı bilgi yer alıyor.

Bulgurlu mamadan, bulgurlu helvaya 42 tarif
Bunun yanı sıra Türk ve Dünya mutfağından farklı bulgurlu lezzetlerin de tarifleri bulunuyor. Japonların geleneksel yemeği Suşi, İtalyanların Rizottosu ve İspanyolların meşhur deniz mahsulleriyle yapılan Paellası da bulgurla yapıldı. Ayrıca, bulgurlu bebek maması, Dondurmalı İnce Bulgur Helvası da en dikkat çekici tarifler arasında.

Kitapta ayrıca Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Emin Duru’nun da önsöz yazıları bulunuyor.

Bulgura gönül vermiş, bulguru sofralardaki hak ettiği konuma ulaştırma ve bulguru dünyaya tanıtmayı kendisine görev edinmiş olan Duru Bulgur, bulguru bir kültür mirası olarak görüyor ve bu kültürü gelecek nesillere aktarmak için somut çalışmalar yapıyor. 

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2016, 19:14

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52