Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık,
TSE'nin gıda sektöründe yürüttüğü faaliyetlere ilişkin açıklamalarda bul
undu. Gıda sektöründe bin 409 güncel belge olduğunu belirten Işık, yapılan
standart sayısının ise 300'ü bulduğunu ifade etti. Işık, arıcılık,
balıkçılık, et, tahıl, baklagil, meyve, sebze, kakao, süt, çay, nişasta, şeker ve şekerli ürünler, içme
suları ve doğal mineralli sular, içecekler, yağlı tohumlar, yenilebilir yağlar, gıda katkıları,
baharat ve çeşni maddelerine yapıldığını anlattı.
"Analizler Ankara ve Gebze'de yapılıyor"
TSE'de Gebze Biyogen
etik ve Gıda Laboratuvarı Müdürlüğü ile Ankara Gıda Laboratuvarı Müdürlüğü olmak üzere 2 gıda analiz laboratuvarı bulunduğunu vurgulayan Işık, "Ankara Gıda Laboratuvarı hizmet profili kapsamında 332, Gebze Biyogenetik ve Gıda Laboratuvarı hizmet profili kapsamında ise 321 farklı üründe test ve analiz hizmeti veriliyor. Her iki laboratuvarımızın da Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) akreditasyonu mevcut" diye konuştu.
"GDO, alkol, ağır metal analizi gerçekleştiriliyor"
Helal gıda analizi faaliyetlerinin Gebze Biyogenetik ve Gıda Laboratuvarı'nda yürütüldüğüne değinen Işık, burada yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:
"Gebze Biyogenetik ve Gıda Laboratuvarı'nda, ülkemiz için çok önemli ve insan sağlığı açısından çok kritik konularda analizler gerçekleştiriliyor. Laboratuvarımızda GDO, alkol, ağır metal analizleri, zirai ilaç kalıntıları ve koruyucu maddelerin tarandığı katkı maddeleri analizleri yapılıyor. Et ve et ürünlerine, kesim hayvanlarına ait kas ve yağ dokusu dışında kalan ve kullanılmasına müsaade edilmeyen yabancı organ veya doku parçalarının katılıp katılmadığının tespiti yapılan histoloji analizlerinin yanında, gıdalardaki pestisit (zararlı organizmaları engellemek için kullanılan madde ya da maddelerden oluşan karışımlar) kalıntıları analiz ediliyor."
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir, teşekkür ederiz.
YorumlarToplam 8 yorum mevcut
Gulcan demir 6 ay önce yorumlandı
Kurbanimi bagisladim sonrasinda ise bir kasaptan 15 kg yakin kiyma kusbasi gubi et aldim ama ettede kiymadada garip bir koku ve tat var ayrica kiymanin icinde mavimsi sim gibi puturler gordum ailecek karin agrisi ve isal yasiyoruz eti nerede test etirebilirim herhangi bir ucret odeyecekmiyim nekadar tesekkurler tel 0507 593 37 27
filiz kahraman 6 ay önce yorumlandı
kurban elinde rahatsız edici bir koku ve kötü tat var nerede analiz ettirebilirim tesekkurler
Nur yoner 7 ay önce yorumlandı
Satın aldığım zeytinyağını nerede analiz ettirebilirim makina yağı gibi kokuyor
kemalKarataş @Şerafettin akbaş 7 ay önce yorumlandı
kurban etimizin kokusu rahatsız edici kontrol etmek istiyoruz dönüş yapar mısınız lütfen 05392575919
Şerafettin akbaş 7 ay önce yorumlandı
Bu sene kestirdiğmiz kurban eti kısa sürede hafif karardı ve morlardı etleri en kısa sürede nerede analiz ettirebilirim.(05387408664)