banner50

banner52

30 Kasım 2020 Pazartesi

Gıdalardan koronavirüs bulaşır mı?

Helal gıda analizi nerede yapılıyor?

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, geçen yıl TSE bünyesinde gerçekleştirilen gıda analizleri kapsamında 4 bin 252 numune raporu hazırlandığını bildirdi.

banner46
27 Ocak 2016 Çarşamba 15:35
Helal gıda analizi nerede yapılıyor?


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TSE'nin gıda sektöründe yürüttüğü faaliyetlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Gıda sektöründe bin 409 güncel belge olduğunu belirten Işık, yapılan standart sayısının ise 300'ü bulduğunu ifade etti. Işık, arıcılık, balıkçılık, et, tahıl, baklagil, meyve, sebze, kakao, süt, çay, nişasta, şeker ve şekerli ürünler, içme suları ve doğal mineralli sular, içecekler, yağlı tohumlar, yenilebilir yağlar, gıda katkıları, baharat ve çeşni maddelerine yapıldığını anlattı.

"Analizler Ankara ve Gebze'de yapılıyor"
TSE'de Gebze Biyogenetik ve Gıda Laboratuvarı Müdürlüğü ile Ankara Gıda Laboratuvarı Müdürlüğü olmak üzere 2 gıda analiz laboratuvarı bulunduğunu vurgulayan Işık, "Ankara Gıda Laboratuvarı hizmet profili kapsamında 332, Gebze Biyogenetik ve Gıda Laboratuvarı hizmet profili kapsamında ise 321 farklı üründe test ve analiz hizmeti veriliyor. Her iki laboratuvarımızın da Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) akreditasyonu mevcut" diye konuştu.

"GDO, alkol, ağır metal analizi gerçekleştiriliyor"
Helal gıda analizi faaliyetlerinin Gebze Biyogenetik ve Gıda Laboratuvarı'nda yürütüldüğüne değinen Işık, burada yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:
"Gebze Biyogenetik ve Gıda Laboratuvarı'nda, ülkemiz için çok önemli ve insan sağlığı açısından çok kritik konularda analizler gerçekleştiriliyor. Laboratuvarımızda GDO, alkol, ağır metal analizleri, zirai ilaç kalıntıları ve koruyucu maddelerin tarandığı katkı maddeleri analizleri yapılıyor. Et ve et ürünlerine, kesim hayvanlarına ait kas ve yağ dokusu dışında kalan ve kullanılmasına müsaade edilmeyen yabancı organ veya doku parçalarının katılıp katılmadığının tespiti yapılan histoloji analizlerinin yanında, gıdalardaki pestisit (zararlı organizmaları engellemek için kullanılan madde ya da maddelerden oluşan karışımlar) kalıntıları analiz ediliyor."

banner21

YORUM YAZ

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

      Yorumlar
      Toplam 8 yorum mevcut

    • Gulcan demir 3 ay önce yorumlandı

      Kurbanimi bagisladim sonrasinda ise bir kasaptan 15 kg yakin kiyma kusbasi gubi et aldim ama ettede kiymadada garip bir koku ve tat var ayrica kiymanin icinde mavimsi sim gibi puturler gordum ailecek karin agrisi ve isal yasiyoruz eti nerede test etirebilirim herhangi bir ucret odeyecekmiyim nekadar tesekkurler tel 0507 593 37 27

    • filiz kahraman 3 ay önce yorumlandı

      kurban elinde rahatsız edici bir koku ve kötü tat var nerede analiz ettirebilirim tesekkurler

    • Nur yoner 4 ay önce yorumlandı

      Satın aldığım zeytinyağını nerede analiz ettirebilirim makina yağı gibi kokuyor

    • kemalKarataş @Şerafettin akbaş 4 ay önce yorumlandı

      kurban etimizin kokusu rahatsız edici kontrol etmek istiyoruz dönüş yapar mısınız lütfen 05392575919

    • Şerafettin akbaş 4 ay önce yorumlandı

      Bu sene kestirdiğmiz kurban eti kısa sürede hafif karardı ve morlardı etleri en kısa sürede nerede analiz ettirebilirim.(05387408664)

    TÜM YORUMLAR
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    Kırmızı et fiyatlarının artışı hangisi ile ilgilidir?

    NAMAZ VAKİTLERİ
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    EN ÇOK OKUNANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    SAYFALAR
    KARİKATÜR
    SENDE YAZ
    Ziyaretçi Defteri
    Ziyaretçi Defteri

    Siz de yazmak istemez misiniz?

    Ziyaretçi Defteri
    ARŞİV
    banner20