Helal gıda analizi nerede yapılıyor?

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, geçen yıl TSE bünyesinde gerçekleştirilen gıda analizleri kapsamında 4 bin 252 numune raporu hazırlandığını bildirdi.

Helal gıda analizi nerede yapılıyor?


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TSE'nin gıda sektöründe yürüttüğü faaliyetlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Gıda sektöründe bin 409 güncel belge olduğunu belirten Işık, yapılan standart sayısının ise 300'ü bulduğunu ifade etti. Işık, arıcılık, balıkçılık, et, tahıl, baklagil, meyve, sebze, kakao, süt, çay, nişasta, şeker ve şekerli ürünler, içme suları ve doğal mineralli sular, içecekler, yağlı tohumlar, yenilebilir yağlar, gıda katkıları, baharat ve çeşni maddelerine yapıldığını anlattı.

"Analizler Ankara ve Gebze'de yapılıyor"
TSE'de Gebze Biyogenetik ve Gıda Laboratuvarı Müdürlüğü ile Ankara Gıda Laboratuvarı Müdürlüğü olmak üzere 2 gıda analiz laboratuvarı bulunduğunu vurgulayan Işık, "Ankara Gıda Laboratuvarı hizmet profili kapsamında 332, Gebze Biyogenetik ve Gıda Laboratuvarı hizmet profili kapsamında ise 321 farklı üründe test ve analiz hizmeti veriliyor. Her iki laboratuvarımızın da Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) akreditasyonu mevcut" diye konuştu.

"GDO, alkol, ağır metal analizi gerçekleştiriliyor"
Helal gıda analizi faaliyetlerinin Gebze Biyogenetik ve Gıda Laboratuvarı'nda yürütüldüğüne değinen Işık, burada yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:
"Gebze Biyogenetik ve Gıda Laboratuvarı'nda, ülkemiz için çok önemli ve insan sağlığı açısından çok kritik konularda analizler gerçekleştiriliyor. Laboratuvarımızda GDO, alkol, ağır metal analizleri, zirai ilaç kalıntıları ve koruyucu maddelerin tarandığı katkı maddeleri analizleri yapılıyor. Et ve et ürünlerine, kesim hayvanlarına ait kas ve yağ dokusu dışında kalan ve kullanılmasına müsaade edilmeyen yabancı organ veya doku parçalarının katılıp katılmadığının tespiti yapılan histoloji analizlerinin yanında, gıdalardaki pestisit (zararlı organizmaları engellemek için kullanılan madde ya da maddelerden oluşan karışımlar) kalıntıları analiz ediliyor."

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2016, 17:01

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
YORUMLAR
Inci dulgeroglu
Inci dulgeroglu - 5 yıl Önce

Marketten aldığımız supheli bir etin analizini nerede yaptirabilirim..Yardimci olabilir misiniz lütfen..

Inci dulgeroglu
Inci dulgeroglu - 5 yıl Önce

Marketten aldığımız supheli bir etin analizini nerede yaptirabilirim..Yardimci olabilir misiniz lütfen.. tel no 0507 369 24 24

İsmail  Efe
İsmail Efe - 5 yıl Önce

Marketten köfte aldım şüphelendim nerede analiz ettirebilirim kaç paraya mal olur

Şerafettin akbaş
Şerafettin akbaş - 4 yıl Önce

Bu sene kestirdiğmiz kurban eti kısa sürede hafif karardı ve morlardı etleri en kısa sürede nerede analiz ettirebilirim.(05387408664)

kemalKarataş
kemalKarataş - 4 yıl Önce

kurban etimizin kokusu rahatsız edici kontrol etmek istiyoruz dönüş yapar mısınız lütfen 05392575919

Nur yoner
Nur yoner - 4 yıl Önce

Satın aldığım zeytinyağını nerede analiz ettirebilirim makina yağı gibi kokuyor

filiz kahraman
filiz kahraman - 4 yıl Önce

kurban elinde rahatsız edici bir koku ve kötü tat var nerede analiz ettirebilirim tesekkurler

Gulcan demir
Gulcan demir - 4 yıl Önce

Kurbanimi bagisladim sonrasinda ise bir kasaptan 15 kg yakin kiyma kusbasi gubi et aldim ama ettede kiymadada garip bir koku ve tat var ayrica kiymanin icinde mavimsi sim gibi puturler gordum ailecek karin agrisi ve isal yasiyoruz eti nerede test etirebilirim herhangi bir ucret odeyecekmiyim nekadar tesekkurler tel 0507 593 37 27

SIRADAKİ HABER

banner50

banner52