Yerel marketler umut kapısı oldu

İstikrarlı büyümesiyle Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden birisi konumuna gelen gıda perakende sektörü, istihdamda da umut olmaya devam ediyor.

Yerel marketler umut kapısı oldu

Ekonomik durgunluk dönemlerinde bile büyüme gösteren gıda perakende sektörü, istihdamda da önemli paya sahip. Sektörün bu yıl yaklaşık 7 bin 500 kişiye iş olanağı sağlaması bekleniyor.

Türkiye’de halen 10 ve üzeri şubeye sahip ve içinde gıda ürünleri bulunan 100’den fazla market zinciri faaliyet gösteriyor.

Yenibiris.com’un verilerine göre, gıda perakende sektörü, yabancı satın almalar, birleşmeler ve büyümelerle hareketli bir yılı geride bıraktı. Sektördeki iş ilanları 2013’ün son 6 ayında, yılın ilk 6 ayına göre %25 oranında arttı. Son 6 ayda sektörde, görsel vitrin düzenlemeden bayii ilişkilerine, dağıtım-tiraj planlamasından kalite kontrole kadar 173 alanda iş ilanı yayınlandı.

Market ve gıda zincirleri gibi perakende mağazalarda 2014 yılında yaklaşık 7 bin 500 kişiye istihdam olanağı sağlanması bekleniyor. En çok aranan pozisyonlar ise satış danışmanı ve kasiyer. Sektörün çalışma temposu ve mesaisi oldukça yoğun olduğundan, adaylarda aranan özelliklerin başında yoğun çalışma temposuna ayak uydurabilen, vardiya ve mesai saatlerine uygunluk ve takım çalışmasına yatkınlık geliyor.

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2014, 14:47

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52