Türkiye genelinde 2013'te temel tarım ürünlerinden buğdayın ekim alanı önceki yıla göre yüzde 4 azalmasına rağmen, elde edilen ürün yüzde 9 arttı.
Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) verilerine göre, 2013'te 7 milyon 329 bin 565 hektarlık alanda 22 milyon 50 bin ton buğday üretildi. 2012'de ise üretim 7 milyon 529 bin 639 hektarlık alanda 20 milyon 100 bin ton olarak gerçekleşti.
2013'teki buğday ekim alanı, önceki yıla göre yüzde 4 azalmasına rağmen, üretim yüzde 9 arttı.
2013'te bir dönümlük araziden 301 kilogram, 2012'de ise 267 kilogram buğday elde edildi.
TMO, geçen yıl üretimin yüzde 9'unu oluşturan 1 milyon 985 bin 645 ton buğday satın aldı.
Buğdayda verimlilik sevindirici
Türkiye'de buğdayın ekim alanı önceki yıla göre yüzde 4 azalmasına rağmen, elde edilen ürün yüzde 9 arttı.
YORUM EKLE
1
Tüketiciyi glikozla kandırıyorlar!
2
Murat Ülker tedarikçisine sahip çıktı
3
Baharata kuraklık zammı geldi!
4
Narenciyede Irak ve Rusya farkı
5
Ekmeğe yüzde 20 zam!
6
Çay ve kahve için 300 milyon ödedik
7
Üreticiye destek devam edecek
8
Süt ürünlerine akademik analiz
9
Maspex Türkiye pazarına Tat ile giriyor
10
Rusya'dan ABD'ye yoğurt darbesi!
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:37
GÜNEŞ
08:08
ÖĞLE
13:01
İKİNDİ
15:22
AKŞAM
17:43
YATSI
19:09