CarrefourSA pirinçte yüzde 50 indirime gitti

CarrefourSA, pirinç fiyatlarının yükseldiği bu dönemde kaliteli ve uygun fiyatlı yerli pirinci müşterilerine sunmak için Toprak Mahsulleri Ofisi ile iş birliği yaptı.

 CarrefourSA pirinçte yüzde 50 indirime gitti
CarrefourSA, pirinç fiyatlarının yükseldiği bu dönemde kaliteli ve uygun fiyatlı yerli pirinci müşterilerine sunmak için Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ile iş birliği yaptı.

CarrefourSA'dan yapılan açıklamaya göre, CarrefourSA, pirinçte yaşanan fiyat artışını tüketicilerine yansıtmamak için TMO ile iş birliği geliştirdi. TMO pirinçlerinin bütün ülke sathına yayılması suretiyle daha fazla tüketiciye kaliteli ve uygun fiyatlı pirincin ulaşmasını sağlamak için yapılan anlaşma sunucunda TMO markalı ürünler CarrefourSA’larda kilogram başına 2,90 liradan satılmaya başlandı.

TMO Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Erdoğan ve Ticaret Şube Başkanı Cihan Soyalp’in hazır bulunduğu toplantıda konuşan CarrefourSA Genel Müdürü Mehmet Nane ilk defa gerçekleşen iş birliği ilgili şunları kaydetti:
"Özellikle uluslararası piyasalarda fiyatları değişen ürünler çok önemli. Bunlarda ağırlıklı olarak hububat fiyatlarında dalgalanmalar olduğunu görüyoruz. Hasatın tamamlanmasını takiben henüz üç aylık bir süre geçmesine rağmen pirinç ve bazı tarımsal ürün fiyatlarında ani olarak spekülatif artışlar yaşandı. Bu artışlar, vatandaşın bütçesini zorluyor.  Kaliteli ve uygun fiyatlı pirinci tüketiciye ulaştırmak için Toprak Mahsulleri Ofisi ile bir iş birliği anlaşması imzaladık; böylece pirinç fiyatlarını 2,90 liraya kadar çektik. Dünya hububat fiyatları ve kurdaki dalgalanma nedeniyle enflasyonda yaşanan bu etkilerin geçici olduğunu düşünüyorum."

Nane, TMO ile ilk defa bir anlaşma imzaladıklarını ifade ederek, gelecek dönemde de CarrefourSA’nın, TMO ile beraber yüzde 100 yerli, kaliteli ve uygun fiyatlı pirinçleri müşterilere sunmaya devam edeceğini belirtti.
aa.com.tr

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2014, 15:30

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52