Obezite ve israfa karşı dev ekmek

Obezite ve israfa karşı Aydınlı fırıncılar, 20 kiloluk dev ekmekler üretip vatandaşın ihtiyacı kadar satın alabilmesine imkân sağlıyor.

Obezite ve israfa karşı dev ekmek
Aydın'da obezite ile mücadele ve israfın önlenmesi çalışmaları kapsamında fırıncılar, 20 kiloluk dev ekmekler üretip vatandaşın ihtiyacı kadar satın alabilmesine imkan sağlıyor.

Fırın işletmecisi Cengiz Şafak, ihtiyaç fazlası alınan ekmeklerin çöpe atılması sonucu ortaya çıkan israfın kendilerini üzdüğünü belirterek, bunun önüne geçebilmek için kilo ile ekmek satışı uygulamasını başlattıklarını ifade etti.

Tam buğday unundan yaptıkları ekmeklerden vatandaşların istedikleri ağırlıkta satın alabildiğini belirten Şafak, tam buğday unundan yaptıkları ekmeğin ağırlığının 15-20 kilo arasında değiştiğini söyledi.

Bu ekmeği üretmekteki amaçlarından birinin de ekmek israfının önüne geçmek olduğunu vurgulayan Şafak, fırına gelen vatandaşlara ekmeği kesilip tartılarak sattıklarını anlattı. İsteyenlerin ekmekten istedikleri gramajda alabildiğini söyleyen Şafak, vatandaşların kilo ile satılan ekmekten tüketebilecekleri kadar aldığı için, israfın önüne büyük oranda geçildiğini kaydetti.

Diyet yapanların ve şeker hastası vatandaşların bu ekmeğe büyük ilgi gösterdiğini belirten Şafak, ekmekten istenilen oranda satın alınabildiğini söyledi. Müşterinin ekmeği istediği ebatta alabilmesinin, tüketim açısından daha kolay olduğunu vurgulayan Şafak, “Tam buğday unundan ve ekşi maya ile yapılan bu ekmek katkısız olduğu için, içerisindeki gözenekler daha iyi pişmesini sağlıyor. Fırında pişme süresi ortalama 4,5 saat sürüyor. Bekleme süresi de dahil hazırlanması 12 saati buluyor” diye konuştu.

Fırın İşletmecisi Şafak, kilosu 3,5 liraya satılan ekmeğin besin değeri diğer ekmeklere oranla daha yüksek ve kalorisi düşük olduğu için diyet yapanlar ve şeker hastaları tarafından talep gördüğünü sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2014, 11:10

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52