Beyşehir'de örnek bir proje

Beyşehir'de, ‘Kırsaldan kente güvenilir gıda projesi’ kapsamında düzenlenen kurs sona erdi. Kursu başarıyla tamamlayan isimlere de sertifika verildi.

Beyşehir'de örnek bir proje
Konya’nın Beyşehir ilçesinde, ‘Kırsaldan kente güvenilir gıda projesi’ kapsamında düzenlenen kursun ardından bir etkinlik gerçekleştirildi. Programda, kursu başarıyla tamamlayan isimlere sertifikaları da verildi.

Göl Düğün Salonu’nda Konya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen programa Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, İlçe Belediye Başkanı İzzet Taşcı, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Macit, Konya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar, Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, Konya İl Özel İdaresi Şube Müdürü Ali Dündar, Beyşehir, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, çevre ilçelerin gıda, tarım ve hayvancılık müdürleri, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Konya İl Koordinatörü Huriye Özdemir, daire amirleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı. Programın açılışında kürsüye gelen Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, kurum olarak bayanların eğitimini ve üretime dahil edilmesi hususunu çok önemsediklerini ve bununla ilgili çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Bunlardan birisinin de hayata geçirilen proje olduğunu dile getiren Karşıyaka, bu kapsamda açılan kursta köylerde yaşayan bayanların erişte, tarhana, reçel, peynir turşu gibi gıdaların köy ve ev ortamında sağlıklı ve güvenli bir şekilde yapımını öğrendiğini söyledi. Konya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar ise, halk sağlığını korumak ve gıdaların güvenliği ile ilgili de sorumlulukları olan bir teşkilat olduklarının altını çizdi. Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi de, kırsal kalkınma seferberliği olarak başlattıkları çalışmalar doğrultusunda, köy, kasaba ve ilçelerde çok önemli projeleri hayata geçirdiklerinin altını çizdi. Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük de, gıda ihtiyacının tüm dünyada giderek artış gösterdiğine işaret ederek, bunu güvenli bir şekilde karşılayabilmenin gerektiğini belirtti.

Konuşmalar sonrasında açılan kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere belgeleri programa katılan protokol mensupları tarafından verildi. Programın bitiminin ardından Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nca hibe destekleri çerçevesinde ilçedeki çiftçilere verilen traktörlerin teslim töreni yapıldı. Hibeden istifade eden 6 çiftçiye traktörlerinin anahtarları katılımcılar tarafından teslim edildi.

Programın yapıldığı salonun dışında ise kursiyerlerin hazırladığı yöresel ürünler satışa sunuldu.
iha.com.tr

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2014, 11:54

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52