Miras değil tarım alanı!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, miras yoluyla tarım alanlarının bölünmesinin önüne geçmek için yasal düzenleme yapacaklarını söyledi.

Miras değil tarım alanı!
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) yönetimini kabul etti. Kabulde konuşan Bakan Eker, iktidarları döneminde tarım alanında önemli çalışmalar yaptıklarını ve bugün itibariyle Türkiye’nin 62 milyar dolar ile dünyanın yedinci büyük tarımsal hasılasına sahip ülkesi olduğunu belirtti.

Yeni dönemle birlikte tarım alanında üç önemli değişiklik yapacaklarını anlatan Bakan Eker, “Yapılacak yasal değişikliklerle tarım alanlarının miras yoluyla parçalanmasının önüne geçeceğiz. Bölünmüş olan arazileri toplulaştırarak bütün hale getireceğiz. Susuz olan tarım arazileri de azaltarak buraları suya kavuşturmak için çalışacağız” dedi.

MÜSİAD Başkanı Ömer Cihad Vardan da tarım alanında yapılan çalışmalardan dolayı Bakan Eker'i tebrik etti. Tarımda büyük bir potansiyel olduğunu dile getiren Vardan, yaptıkları çalışmalar sonucunda hazırladıkları ekonomi raporunu Bakan Mehdi Eker'e sundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52