Çocuklar çağdaş sanatı keşfe çıktı

Yıldız Holding grubu markalarından Ülker, çağdaş sanat platformu Art-Beat’te çocukları eserlerle tanıştırdı.

Çocuklar çağdaş sanatı keşfe çıktı
Çocuklar etkinlikte yaratıcılıklarını resim duvarlarında gösterdi. Ülker, sergiyi yurtdışına götürmeye ve dünya genelinden getirilecek olan Burhan Doğançay eserleri sergisini İstanbul’da yapmaya hazırlanıyor.

13 Eylül’de başlayan ve yarın sona erecek olan Art-Beat İstanbul’un iş ortağı Yıldız Holding, ana markası Ülker ile bu kez çocukları çağdaş sanatla buluşturdu. Yıldız Holding Kurumsal İletişim Genel Müdürü Zuhal Şeker, Türkiye’de ilk kez yapılan uygulama ile çocukların çağdaş sanat dallarını keşfetmelerine yardımcı olduklarını anlattı.

Burhan Doğançay Modern’de

Fuar alanı içerisine Ülker Çocuk Atölyesi kurulduğunu ifade eden Şeker, “Çocuklar Şiir Özbilge tarafından hazırlanan bröşürdeki resim ve ipuçlarını takip ederek eserleri bulacak. Soruların yanıtlarını broşür üzerindeki alanlara yazacak. Birebir ilişki kurdukları için hem akılda kalıcı bir şekilde sergiyi gezmiş olacaklar hem de eserleri daha rahat algılayabilecekler” dedi.

Şeker, “Ayrıca resim atölysinde ressamlarla tanışıp, duvarlara istedikleri gibi resimler çizebilecekler. Çizimler fuar süresince sergilenecek” dedi.

Yıldız Holding hem güncel hem de klasik sanat alanında pek çok projeye destek olduklarını hatırlatan Şeker, şunları anlattı: “Amacımız Türk sanatını dünyada hak ettiği değere kavuşturmak. Bunu bazen dünyaca ünlü Türk ressamlarımızın tablolarını satın alarak yaptık, bazen de sanatsal etkinliklere destek olarak. İki yıl önce Burhan Doğançay’ın Mavi Senfonisi’ne yaptığımız yatırımla yaşayan çağdaş Türk sanatçılarının dünya arenasında değerini artırdık. Gelecek yıl İstanbul Modern’de dünya çapında bir Burhan Doğançay sergisi açacağız” dedi.

Güler Sabancı, New York’ta ‘Clinton’ ödülünü alacak

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı’ya, eski ABD Başkanı Bill Clinton tarafından kurulan Clinton Global Initiative (CGI) tarafından Clinton Küresel Vatandaşlık Ödülü (Clinton Global Citizen Award) verilecek. CGI, dünya sorunlarına yenilikçi çözümler geliştiren ve uygulayan dünya liderlerini bir araya getiriyor.

Sabancı, kadınlara ve kız çocuklarına yaptığı katkılarla Türkiye’nin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimi için yaptığı çalışmalar nedeniyle “Leadership in Corporate Sector” (Kurumsal Liderlik) kategorisinde ödüllendirilecek.

22 Eylül akşamı New York’ta gerçekleştirilecek törende Sabancı ile birlikte müzisyen Sting ve eşi Trudie Styler (Filantropide Liderlik Kategorisi), The Panzi Hospital of Bukavu Kurucusu Denis Mukwege (Sivil Toplumda Liderlik Kategorisi), Injaz Morocco Başkanı Mhammed Abbad Andaloussi (Sivil Toplumda Liderlik Kategorisi) ödül alacak.

Beste Önkol

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52