Narenciye üreticisi yağmur duasına çıktı!

Üç ay süren kuraklık Hatay’ın Erzin ilçesinde narenciye üreticisini zora soktu. Yağmur yağmasını isteyen üreticiler, mahalle ve köylerde bulunan camilerde yağmur duasına çıktı.

Narenciye üreticisi yağmur duasına çıktı!
Türkiye narenciye üretiminin yüzde 20’lik bölümünü karşılayan Erzin’de üretici yağmurun yağmamasından dertli. Üç ay boyunca yağmura hasret kalan ilçe çiftçisi, sulama konusunda alternatif yollara başvurmaya başladı.

Kuyu suyuna yönelen vatandaşlar, ürünlerine gerekli suyu sağlarken maddi anlamda da sıkıntıya giriyor. Yaşadıkları sorunu Erzin müftülüğüne ileten narenciye üreticileri, yağmur duasına çıkılmasını istedi. Sorun karşısında harekete geçen müftülük, ilçe merkezinde ve köylerde bulunan tüm camilerde öğle namazında yağmur duasına çıktı. Camileri dolduran cemaat, ellerini açarak yağmur yağması için birlikte dua etti.

İlçe üreticisinin yağmur suyuna ihtiyacı olduğunu söyleyen Merkez Cami İmamı Selim Gürz, vatandaşların talebi üzerine yağmur duası yaptıklarını ifade etti. Merkezi sistem aracılığıyla tüm köylerde ve mahallelerde aynı anda dua yapıldığını kaydeden Gürz, ‘‘Tek bir tüm ilçedeki cemaatimizle öğle namazı sonrasında yağmur duası yaptık. Yağmurun yağmasını, üreticilerin ve halkımızın topraklarının rahmet yağmurlarıyla bereketlenmesini ümit ediyoruz.’’ diye konuştu.

Narenciye üreticilerinin zor günler geçirdiğine vurgu yapan Ziraat Mühendisi Oktay Arslan, "3 aydır bölgemizde yağmur yağmıyor. Bu durum en çok üreticilerimizi etkiledi. Ürünlerin sulama konusunda zorlukla karşılaşan üreticilerimiz, a yönelmiştopraklarını sulama konusunda farklı yollar denemeye başladı. Şuan çok sayıda üreticimiz kuyu suyun durumda, bu alternatifi deneyen üreticilerimiz maddi anlamda da sıkıntı yaşıyorlar." ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52