Tetra Pak’tan ‘akıllı’ yatırım

Tetra Pak, gıda işleme ve paketlemesi konusunda yine önemli bir yatırıma imza attı ve ‘akıllı’ üretime geçti.

Tetra Pak’tan ‘akıllı’ yatırım
Yerinde temizleme yapan Tetra Alcip ile çevre ve işletme maliyetleri önemli ölçüde düşürülürken gıda güvenliği konusunda da insan hatası en aza indiriliyor.

Tetra Pak, gıda işleme ve paketlemesi konusunda en iyi çözümleri sunmaya devam ediyor. Yerinde temizleme (CIP) konusunda yeni bir otomasyon platformu oluşturan Tetra Pak, Tetra Alcip ile önemli bir yatırıma da imza atmış oldu. Sistem, alternatiflerine göre hassasiyeti önemli ölçüde artırırken gıda ve içecek üreticilerine daha düşük işletme maliyeti sağlıyor. Tetra Alcip, aynı zamanda gıda güvenliği konusunda da önemli adımlar atıyor ve insan hatası riskini de azaltıyor.

Tetra Pak AB’nin Süt Ürünleri & İçecek Sistemleri Genel Müdürü Paul Wirtz Tetra Alcip ünitesi temizlik teknolojisi ile dev bir adım atıldığını belirtti. Witz; “Tetra Alcip müşterilerine mükemmel temizlik sonuçları sunarken çevre maliyetlerini de düşürüyor. Ayrıca gıda güvenliğini sağlamak için de tam bir CIP kontrolü sunuyor. Tetra Pak’ın temizlik teknolojisi konusundaki derin bilgisi ve patentli otomasyon yapısı sayesinde yeni Tetra Alcip ünitesi şimdi daha da akıllı ve hiç olmadığı kadar güvenli oldu” dedi.

Paul Witz Tetra Alcip hakkında şunları söyledi: “Yeni akıllı otomasyon platformu, operasyonu sürekli olarak en yüksek performans seviyelerini sağlayacak şekilde ayarlar. İşin bitirilmesi için gereken en doğru zamanda optimum su ve deterjan miktarlarını kullanır. Su kullanımını %21, deterjan kullanımını ise %7 azaltarak hem çevre etkisini, hem de maliyeti düşürür. Tetra Alcip, işletme maliyetlerine getirdiği önemli tasarruflar sayesinde kısa geri ödeme süresi sağlar. Gerektiğinde yeniden şekillendirme, büyüme ve güncelleme olanakları sunan sistem gelecekte meydana gelebilecek olası gelişmelerden de etkilenmeyecek bir yatırımdır. En yeni Tetra Alcip çözümü, Tetra Pak’ın CIP teknolojilerindeki liderliği ve derin bilgisi üzerine kurulmuştur. Bu durum yüksek güvenilirlik ile birleştiğinde dünya genelinde 1.600’den fazla Tetra Alcip ünitesinin kurulmasına yol açmıştır.”

“Çözümlerimizi sürekli daha da geliştirmeye gayret ediyoruz, en iyiyi daha da iyi yapmaya çalışıyoruz” diyen Writz. “Gıda güvenliğinde tavize yer yoktur. Müşteriler, Tetra Alcip’in hassasiyeti ve akıllı sistemi sayesinde düşük maliyetlerde tavizsiz temizliğe sahip olabilirler” diye konuştu.

Sistemin sağladığı avantajlar

• İletkenlik yönetimi; gereksiz deterjan kullanımının önüne geçerek en yüksek gıda güvenliğini sağlayacak azami deterjan konsantrasyonunu olanaklı kılıyor.

• Sıvı izleme; temizlik sürecinde farklı sıvıların takibi için patentli bir otomasyon yapısıdır. Sıvıların kontrolü ve sıralanması için daha büyük esneklik ve daha hassas kontrol sağlar.

• CIP yönetimi; temizlik programlarının kontrolü esasına dayanır. Tetra Alcip bir dizi önceden ayarlanmış temizlik programı sunuyor. Müşteriler kullanımdan önce otomatik olarak onaylanan kendi temizlik programlarını da yaratabiliyor.

• Sıra yönetimi; kullanıcıya azami esneklik ve erişim sağlayan sıraya koyma ve önceliklendirme yetisi sağlıyor. Acil temizlik işleri önceliklendirilebiliyor.

• Esnek dozaj sistemleri; müşteriye deterjan konsantrasyonunu süreç boyunca kontrol etme olanağı sağlıyor. Bu sayede yeni deterjan eklemek için sistemi durdurmak gerekmeksizin deterjan konsantrasyonu istendiği zaman artırılabiliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52