Şimdi sıra mandalinaya mı geldi?

Kış aylarının en sevilen meyvelerinden mandalina ve portakalın ''albeni'' katmak amacıyla gaz verilerek sarartıldığı belirtildi.

Şimdi sıra mandalinaya mı geldi?
Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu (TÜSPAF) Başkanı Mehmet Çakman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağaçtan yeşil renkli olarak toplanan narenciyelerin, tüketiciye ulaşana dek birtakım kimyasal işlemden geçtiğini söyledi. Narenciye ürünlerinden özellikle mandalina ve portakalın toplandıktan sonra kapalı bir ortamda ''Etilen Gazı'' ile sarartıldığını vurgulayan Çakman, daha sonra bu ürünlerin dayanıklı olması ve parlak görünmesi için mumlandığını kaydetti.

Çakman, ''Genellikle vatandaşlarımız sarı olan ürünü tercih ediyor. Vatandaşlar, mandalina ve portakal alırken işlem görmemiş, yeşil renkli olanları tercih etsin. Yeşil renkli narenciye, daha naturel ve sağlıklıdır. Narenciyenin kendi öz rengi, işlem görmediğini gösterir'' dedi.

Üzümde de zirai ilaç kullanımının yaygın olduğunu dile getiren Çakman, özellikle çekirdeksiz üzüm için hormon ilaçlarının kullanıldığını belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52