Türk Mutfağı Zirvesi’ne doğru

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu tarafından birincisi düzenlenecek Türk Mutfağı Zirvesi’nin İstanbul Tanıtım ayağı İstinye’de gerçekleştirildi.

Türk Mutfağı Zirvesi’ne doğru
Türk Mutfağı Zirvesi, 1-4 Aralık tarihleri arasında Antalya’daki Kervansaray Otel’de düzenlenecek. Türk mutfağının temel taşlarını tek çatı altında toplayıp, sektörün tüm sorunlarını masaya yatırmak ve çözüm üretmek amacıyla gerçekleştirilecek zirvede, sektöre ürün ve hizmet tedariki sağlayan şirketler de ikili görüşme yapma imkanı bulacaklar. İşletmeler, profesyonel gıda, içecek, mutfak ekipmanları tedarikçilerinin açtığı standlarda kendi ihtiyaçlarını temin etme fırsatı da yakalamış olacaklar. Türk Mutfağı Zirvesi’nin sponsor firmalarının yanı sıra tedarikçi firma yöneticileri ve basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği tanıtım toplantısında konuşan Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyon Başkanı Aykut Yenice, Antalya’daki dev organizasyonda Türk yeme içme sanatının önde gelen uzmanları ile “Arama Konferansı” çerçevesinde Türk Mutfağının geleceğini belirleyecek yol haritasını hazırlama şansını bulacaklarını söyledi.

Türk Mutfağı’nın marka olması adına ne gerekirse yapacaklarını vurgulayan Federasyon Başkanı Yenice, “1. Türk Mutfağı Zirvesi ile Türk mutfağı adına bugüne kadar oluşan bilgi kirliliğinin önüne geçeceğiz. Mutfağımızın temel taşlarından olan kadına verilen değeri hak ettiği yere taşıyacağız. Kaliteli sunumu ön plana çıkaracağız. Akademisyenler ile konuşup dünya standarlarındaki Türk Mutfağı’nı layık olduğu düzeye çıkaracağız” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52