OTP önerileri endişeye neden oldu

Avrupa Birliği Ortak Tarım Politikası (CAP)’nın reformu için Avrupa Komisyonu tarafından yayımlanan resmi önerilere yanıt veren İngiltere çekincelerini açıkladı.

OTP önerileri endişeye neden oldu
Avrupa Birliği Ortak Tarım Politikası (CAP)’nın reformu için Avrupa Komisyonu tarafından yayımlanan resmi önerilere yanıt veren İngiltere Sütçülük’ten Politikalar Müdürü Peter Dawson, “Sütçülük endüstrisi, çok zorlu rekabet koşullarında ve artan biçimde küreselleşen bir pazarda faaliyet göstermektedir. İnancımız, CAP’ın İngiltere sütçülük endüstrisinin rekabet edebilirliğinin gelişmesine yardımcı olması, tedarik zincirindeki herkese kazançlı bir geçim kaynağı sağlaması ve sütçülük sektörünün genişlemesine ve potansiyelinin farkına varmasına olanak tanımasıydı. Bu önerilerde, rekabet edebilirliği arttırma ihtiyacına açık şekilde işaret eden hiçbir şey göremediğimiz için endişeliyiz. Aksine bu öneriler, potansiyel tehlikelere neden olacak gibi görünüyor. Bu tehlikeler, üye ülkelere sunulan doğrudan ödeme seçeneklerinin farklı şekilde uygulanmasıyla ortaya çıkabilecek olan haksız rekabeti, rekabetçi İngiltere çiftçilerine karşı faiz ödemelerinden kaynaklanan ayrımcılığı ve belki de en önemlisi yeşillendirme önlemlerinin sonucu olan üretim verimliliği uygulamalarındaki belirsizlikleri içeriyor.” dedi. Dawson, “Aynı zamanda rekabet edebilirliğin ileriye taşınması için kullanılabilecek olan olumlu tedbirler, hemen hemen ortadan kaldırılmış durumda. Bu paket, Komisyon’un gıda güvencesi konusuna yeterli dikkati göstermediği izlenimi yaratıyor.” şeklinde konuştu.

Danimarka Süt Kurulu, Sütçülük Politikası Müdürü Holm Svendsen, paketten etkilenmediğini ifade ederek Kurul’un, kaygı verici bir konuya dikkat çekmek istediğini belirtti ve “Her üye ülkede ulusal sabit fiyatın olması, bireysel çiftlik ödemelerinin ulusal bazda yeniden dağıtılmasına neden olacaktır.” dedi. Sabit fiyat uygulamasının, süt ve süt ürünleri sektöründe tarımsal desteğin sermaye yapısına ilişkin sağduyulu bir yeniden düzenleme yapılmasına imkân vermediğini kaydeden Svendson, Komisyon’un stratejisini anlamanın zor olduğunu ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52