Katar'a yardım değil ihracat yaptık

Türkiye’nin Katar politikasını eleştirenlere yanıt veren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye’nin Katar’a yardım değil, 20 milyon dolarlık ihracat yaptığını vurguladı.

Katar'a yardım değil ihracat yaptık


Gıdavitrini - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Tahran’da Türk Ticaret Merkezi’nin açılışında, Türkiye’nin Katar’a gönderdiği ürünlerle ilgili yapılan eleştirilere yanıt verdi.

Zeybekci, Türkiye’nin Katar’a yardım değil ihracat yaptığını vurgulayarak, " Türkiye yardım yapmıyor. Parasını aldığımız bir ihracat yapıyoruz. Şu an itibarıyla yaklaşık 200 kargo uçağıyla yapmış olduğumuz belki dünyadaki ticari taşımacılık anlamındaki en büyük operasyonu yaptık." dedi.

Katar terörist ülke değil

Habertürk Gazetesi'nden Fevzi Çakır'ın haberine göre; Katar’a 15 bin tonu geçen bir ihracat yapıldığını kaydeden Zeybekci, "20 milyon doların üzerinde bir gelir elde edildi. Ekonomi Bakanı olarak değil kişi olarak, Nihat Zeybekci olarak 'Katar bir terörist ülke değildir' diyorum.” diye konuştu.

Katar'a gemiyle ilk gıda sevkiyatı

Bilindiği gibi Körfez ülkelerinin ambargo uygulamasından sonra 20 Haziran'da İstanbul'dan uçaklarla 22 Haziran'da ise İzmir'den gemiyle yaklaşık 4 bin ton gıda malzemesi gönderilmişti.
Ulaşım firmasının yetkilileri, ileriki günlerde ikinci bir gemi için çalışma yaptıklarını, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci önderliğinde tüm birimlerin kendilerine yardımcı olmasının işleri çok kolaylaştırdığını söyledi.
Kaynak: Gidavitrini - Habertürk.com

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2017, 12:33

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52