Arıcılık yatırımlarına % 60 hibe desteği

Arıcılık yapmak isteyenlere Bakanlık'tan büyük müjde. Gerekli şartları yerine getiren girişimcilere farklı başlıklar altında yüzde 60 hibe desteği verilecek.

Arıcılık yatırımlarına % 60 hibe desteği


Gıdavitrini - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan arıcılık yatırımı yapmak isteyenlere büyük destek geliyor. Arıcılık yapmak isteyen ve gerekli şartları yerine getiren arıcılara; bal süzme makinası, bal eritme ve dinlendirme kazanı, sır alma teknesi, polen tuzaklı boş kovan, elektrik üreten güneş enerjisi sistemi, seyyar arıcı barakası ve bal sağım çadırı alımı için % 60 hibe desteği verilecek.

BAŞVURULAR 17 TEMMUZ'DA BAŞLIYOR
Konuyla ilgili Giresun İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer veriliyor:
"11.03.2017 tarih ve 30004 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Hayvancılık Yatırımlarının Desteklenmesine İlişkin Karar” ve 15.04.2017 tarih ve 30039 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Arıcılık, İpekböcekçiliği, Kaz, Hindi Yatırımlarının Desteklenmesine İlişkin Uygulama Esasları Tebliği (2017/20)” çerçevesinde arıcılık konusunda Giresun ilimizin de içerisinde bulunduğu yatırım programına ilişkin Uygulama Rehberi Bakanlığımızın //www.tarim.gov.tr/HAYGEM/Menu/13/Ic-Kaynakli-Projeler internet adresinde yayınlanmıştır.

Bu kapsamda şartları yerine getiren arıcılarımıza 5 bin TL'ye kadar; bal süzme makinası, bal eritme ve dinlendirme kazanı, sır alma teknesi, polen tuzaklı boş kovan, elektrik üreten güneş enerjisi sistemi, seyyar arıcı barakası ve bal sağım çadırı alımı için % 60 hibe desteği verilecektir.

Başvurular 17 Temmuz 2017 tarihinde başlayacak olup, son müracaat 15 Ağustos 2017 günü mesai bitimine kadar İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğüne şahsen yapılacaktır."


Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2017, 14:37

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
YORUMLAR
Yusuf dincer
Yusuf dincer - 6 yıl Önce

Bu yil da yapilacak mi destekleme o konuyla bilgisi olan varmi

SIRADAKİ HABER

banner50

banner52