Rusya'dan Türkiye'ye süt darbesi!

Rus tarım ürünleri denetim ajansı Rosselhoznadzor'un, 'Rusya standartlarına uygun olmadığı' gerekçesiyle Türkiye'den süt ürünü alımını sınırlandırabileceği belirtildi.

Rusya'dan Türkiye'ye süt darbesi!


Gıdavitrini - Son dönemde hızlı bir gelişim gösteren Türkiye-Rusya ticareti "süt" engeline takılacak gibi. Türk domatesine uyguladığı ambargoyu kaldırma sinyali veren Rus tarım ürünleri denetim ajansı Rosselhoznadzor'un, Türkiye'den süt ürünü alımını sınırlandırabileceği açıklandı. 

Bilindiği gibi, Türk yetkililerin Rusya'da dana ve koyun yetiştirilen çiftlikleri denetlediği dün Gıdavitrini'nde yayınlanmış ve sektörde büyük yankı uyandırmıştı. Bu gelişmeden hemen sonra 'süt ürünlerine kısıtlama getirileceği' iddiası kafaları karıştırdı.
Olası sınırlamanın sebebinin, ürünlerin Rusya standartlarına uygun olmaması olduğu belirtilen Rosselhoznadzor açıklamasında, aynı uyarının Yeni Zelanda için de geçerli olduğu kaydedildi.
MİKROBİYOLOJİK GÖSTERGELER OLMASI GEREKENDEN YÜKSEK

Rus haber sitesi Sputnik'te yer alan habere göre, Rus tarım ürünleri denetim ajansı Rosselhoznadzor, Türkiye'de üretilen süt ürünlerinde mikrobiyolojik göstergelerin son zamanlarda olması gerekenden yüksek olduğunun fark edildiğini iddia ediyor.

Yeni Zelanda'dan alınan tereyağının değerlerinde de bazı ihlaller görüldüğü kaydedildi.

"Bu ülkelerin tarım ürünü denetim kurumlarının aldığı kontrol önlemlerinin yetersiz olduğu açık bir hâl almaya başladı" denilen açıklamada, bu gibi ihlallerin devam etmesi durumunda Rosselhoznadzor'un Türkiye ve Yeni Zelanda'daki şirketlerden süt ürünü alımını sınırlandırabileceği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2017, 15:41

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52