Rusya'da dana ve koyun denetliyoruz!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü temsilcilerinin bugün Rusya’daki dana ve koyun eti üreticilerini denetlemeye başlayacağı açıklandı.

Rusya'da dana ve koyun denetliyoruz!


Gıdavitrini - Rusya Tarım Ürünleri Denetim Ajansı’nın (Rosselhoznadzor) açıklamasına göre, Türkiye Tarım Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü temsilcilerinin bugün Rusya’daki dana ve koyun eti üreticilerini denetlemeye başlayacak.
Rus haber sitesi Sputniknews'te yer alan haberde, Rosselhoznadzor'dan yapılan açıklamada, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü temsilcilerinin bugün Rusya'daki dana ve koyun eti üreticilerini denetlemeye başlayacağı belirtildi.

Denetimlerin 14 Temmuz'a kadar süreceği kaydedilen açıklamada, Rus yetkililerin bugün Türk heyetle hayvan ve bitki sağlığı denetimi konulu bir görüşme yapacağı bilgisi verildi.

Açıklamaya göre, Türk heyeti Moskova, Bryansk ve Orenburg bölgelerindeki üreticileri denetleyecek.

Yapılan bu uygulama, geçtiğimiz hafta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik tarafından açıklanan kırmızı et ithalatını akla getirdi. Sektör temsilcileri, kırmızı et için Rusya'dan canlı hayvan ithal edileceği şeklinde yorumlandı.

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2017, 13:54

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
YORUMLAR
ORHAN KARAGÖZ
ORHAN KARAGÖZ - 7 yıl Önce

Ey bakan çelik sen kendi üreticinin bitir git dışardan et getir bütün bu üreticinin hakkını nerde verirsin bilmem

Serdar kibar
Serdar kibar - 7 yıl Önce

Rusya ve çevre ülkeleri bana göre avrupada ki dana ve kuzulardan farkı yok üstelik ucuz

SIRADAKİ HABER

banner50

banner52