Ziya Akkurt Uno Ekmek’te

Kısa bir süre önce Akbank’tan ayrılan Ziya Akkurt Uno’nun üretici firması Doruk Grubu ile el sıkıştı.

Ziya Akkurt Uno Ekmek’te
Akbank Genel Müdürlüğü’nden ayrılan Ziya Akkurt, UNO ekmeklerini üreten Doruk Grubu’nun tarım ve hayvancılık işlerini çatısı altında toplayan ‘Doruk Tarımsal Yatırımlar Holding’ şirketinin yönetim kurulu üyesi oldu. Akkurt’un 1 Mart itibariyle Doruk Tarımsal Yatırımlar Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ertuğrul İşler’in istifası sonrası yönetim kurulu üyesi olduğu öğrenildi. Ziya Akkurt’un yönetimine girdiği Doruk Tarımsal Yatırımlar Holding tohum üretiminden hububat ticaretine kadar tarımsal zincirin tümünde faaliyet gösteriyor. Holding 1 milyon ton buğday iş hacminin yanı sıra yıllık 25 bin tonluk üretimiyle Türkiye’nin özel sektördeki en büyük sertifikalı tohum geliştiricilerinden.
Holding bünyesindeki şirketlerden Berce, 64 bin dekarlık Muş Alparslan Tarım İşletmesi’ni tohum ve damızlık hayvan üretim merkezi olarak değerlendirmek üzere kurdu. Berce şirketi kapsamındaki Beraberce projesi de göç ve sermaye eksikliği gibi sebeplerle potansiyelinin gerisinde kalmış bölgelerde tarımsal üretimi geliştirmeyi hedefliyor. Projenin pilot bölgesi Karabük’ün Eflani ilçesi. Ziya Akkurt tüm bu süreçlerde aktif rol alacak.

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52