FSANZ'dan yeni öneriler

Avustralya Yeni Zelanda Gıda Standartları Kurumu (FSANZ) Avustralya Yeni Zelanda Gıda Standartları Kanunu'nda önerdiği üç değişiklik için görüş bildirilmesi çağrısında bulundu.

FSANZ'dan yeni öneriler
Besleyici maddeler ve yeni gıdalar ile ilgili yeni yaklaşım önerisi. Mevcut Gıda Standartları Kanunu'na göre, 'besleyici maddeler' "tek başına gıda olarak tüketilmeyen veya bileşen olarak kullanılmayan gıdalar” olarak tanımlanırken "Yeni gıdalar" ise ilk kez geliştirilen ve geçmişte insanlar tarafından tüketilmemiş maddeler olarak yer alıyor. Ancak, FSANZ bu tanımların yorumlanmasında yaşanan sıkıntılar nedeniyle yeni bir yaklaşım arayışına girerek, bu maddeler ve gıda ürünleri için Kanundaki tanımların tamamen kaldırılması ve yerlerine uygun gıda kriterlerinin getirilmesi öneriyor.
FSANZ’ın konuyu, devlet kurumları, halk sağlığı uzmanları, sanayi ve halkın görüşüne açmasının ardından, görüşlerin bildirilmesi için son tarih olarak 21 Mayıs 2012 belirlendi.
FSANZ ayrıca meyve, sebze, mantar, kabuklu yemişler ve yenilebilir çiçekler dahil olmak üzere taze ürünlerin işlenmesinde yeni güvenlik standartlarına ilişkin yayınladığı raporu da görüşe açtı.
FSANZ İcra Kurulu Başkanı Steve McCutcheon, bu çalışmanın gıda tedarik zincirinin tamamında uygulanacak bir dizi ulusal gıda güvenliği standardının bir parçası olduğunu belirtti.
McCutcheon "Avustralya'da yetişen taze bahçecilik ürünlerinin çoğunluğu endüstri tabanlı gıda güvenliği sistemleri çerçevesinde üretilmektedir. Ancak, oluşabilecek gıda güvenliği tehlikeleri toplumda hastalıklara ve sanayide de maliyete neden olabilir. FSANZ bu tehlikelerin mevcut sistemler ile gerekli yasal önlemler ve diğer ek önlemlerle birlikte yönetilmesini araştırmaktadır" dedi.
Gıdahattı

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52