Tüketici Alo 174’ü aktif kullanmalı

Bazı bal firmalarına uygulanan yaptırımlar, dikkatleri gıda güvenliğine çevirdi. Bakan Eker, tüketicinin görevlerini hatırlattı…

Tüketici Alo 174’ü aktif kullanmalı
Bazı bal firmalarına gelen cezalar, gözleri gıda güvenliğine çevirdi. Denetimler sıkı, cezalar ağır. Ancak vatandaşın da bilinçli olması gerekiyor. TRT Haber'de yayınlanan "Büyüteç" programına konuk olan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker gelinen noktayı anlattı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Vatandaşı endişelendirecek bir durum şok , gıda güvenliği konusunda muazzam bir noktaya gelindi " dedi.
Kurallara aykırı üretim yapanların ifşa edilmesi, son dönemde uygulanan en caydırıcı yaptırımlardan.
Eker, "Ürün gerekirse toplatılır, ceza verilmesi gerekirse ceza verilir, savcılığa verilmesi gerekiyorsa savcılığa verilir şimdi yeni bir uygulama başlattık bu da yeni bir uygulama Türkiye tarininde ilk o da şu artık markasıyla, ürünün adıyla onu üreten firmayı teşhir ediyoruz" dedi.
Sahte bal anlaşılır mı?
Piyasadaki balların iyi olup olmadığını, analiz yapmadan anlamak mümkün değil.
Gıda ve Kontrol Genel Müdürü İrfan Erol, "Normalde vatandaşın rengine yapısına kokusuna, tadına bakarak onun gerçek ya da sahte bal olduğunu anlaması mümkün değildir. Dolayısıyla bunun en iyi ortaya konulduğu metodlar analiz metodlarıdır ." dedi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, "Alo 174" hattıyla vatandaşın gıda güvenliğiyle ilgili her türlü şikayet ve sorusuna cevap veriyor.
trthaber

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52