Wal-Mart'a tütün uyarısı

Amerika'da savcılar Wal-Mart'ın da aralarında bulunduğu 5 büyük perakende zincirini tütün ürünleri satışını durdurmaları için uyardı.

Wal-Mart'a tütün uyarısı
ABD'de 2 düzine savcı, eczane bölümleri de olan 5 büyük perakende zincirini, CVS Caremark Corp'u takip ederek tütün ürünleri satışını durdurmaları için uyardı. CVS, sigara ve diğer tütün ürünleri satışını Ekim ayına kadar durduracağını duyurmuştu. New York Baş Savcısı Eric Schneidemann yaptığı açıklamada, "Kendilerini toplum sağlığı kaynağı olarak lanse eden eczaneler ve ilaç dükkanları tütün ürünleri satışına devam ederek karışık bir mesaj veriyorlar" diye konuştu.

Perakende zincirleri Wal-Mart Stores Inc., Walgreen Co., Rite Aid Corp., Kroger Co. ve Safeway Inc'e mektup gönderen savcılar arasında New York, Ohio, Arizona ve Mississipi savcıları da yer alıyor. ABD hükümetinin tahminlerine göre yılda 480 bin Amerikalı sigaraya bağlı hastalıklardan yaşamını yitiriyor.
ABD'de sigaranın küçük bir bölümü eczanelerde satılıyor. Sigaranın en çok satıldığı yer yüzde 85 ile akaryakıt istasyonları ve özel tütün dükkanları. ABD sigara sektörünün büyüklüğü 100 milyar dolar.

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2014, 12:49

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52