8 ayda iş sahibi yapıyor

İzmir Pastacılar ve Fırıncılar Derneği, İŞKUR’un desteğiyle Türkiye’de ilk kez İzmir’de açtığı pastacılık kurslarıyla işsiz gençleri 8 ayda usta haline getiriyor.

8 ayda iş sahibi yapıyor

 İzmir Pastacılar ve Fırıncılar Derneği, Türkiye’de bir ilke imza attı.

İzmir Pastacılar ve Fırıncılar Derneği, İŞKUR’un desteğiyle Türkiye’de ilk kez İzmir’de açtığı pastacılık kurslarıyla işsiz gençleri 8 ayda usta haline getiriyor. Ayda 500 lira alan kursiyerler, kurs sonunda 3 bin liradan başlayan maaşlarla anında işe yerleştiriliyor.

Dernek, işsizliğin had safhada olduğu İzmir’de, KOSGEB ve İŞKUR’un desteğini alarak açtığı pastacılık kurslarıyla 8 ayda yüzlerce işsiz genci yüksek maaşla iş sahibi yapmayı başardı.  Kendini işsiz gençler ve dezavantajlı kişilerin eğitimine adayan Dernek Başkanı Latif Aslan özellikle sığınma evlerinde kalan kadın ve gençleri hem meslek hem de iş sahibi yapmayı hedefliyor.

Dernek Başkanı Aslan, “Kursta eğitim alan kursiyerlerimiz 8 aylık eğitimleri boyunca İŞKUR’dan 500 TL harçlık alıyorlar. Yani en başından beri finansımızı İŞKUR sağlıyor. İşin uygulama kısmını biz üstleniyoruz, teori kısmını ise Milli Eğitim Bakanlığı karşılıyor. Tarım Bakanlığı ise hijyen konusu hakkında eğitim veriyor. Kısaca devletin birçok kurumu bu iş için biraraya geldi. Amacımız eleman yetiştirmek ve işsizliğe çare bulmak. Bu konuda sonsuz destek alıyoruz, yeterki eleman yetiştirelim.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2014, 13:16

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
YORUMLAR
bahar
bahar - 10 yıl Önce

Bir de gida muhendislerine kurs açın da biz de 3000 maaş alalim. Üniversite okumak 3000 etmiyormus

SIRADAKİ HABER

banner50

banner52