Fındığı don vurdu, hırsız vurmasın!

Zirai don nedeniyle fındık rekoltesinin düşmesine karşın emniyet birimleri üreticileri hırsızlık girişimlerine karşı uyardı.

Fındığı don vurdu, hırsız vurmasın!
Giresun İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, fındık rekoltesinin düşük olması nedeniyle, fındık hırsızlığının da artabileceğini öngördüklerini belirterek bu konuda vatandaşları duyarlı olmaları konusunda uyardı.  

Giresun İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, göreve başlamasının ardından ilçe gezilerini sürdürüyor. Gittiği ilçelerde Sivil Toplum Kuruluşları ve Mahalle muhtarlarıyla bir araya geldiği son toplantıda İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, yaptığı konuşmada, “Giresun’un tek geçim kaynağı bilindiği gibi fındık. Ancak bu yıl fındığın az olduğu konusunda uzmanlar ve yetkililer açıklamalarda bulunuyor. Biz de emniyet güçleri olarak tabii ki rekoltenin bize yansımaları ne olabilir diye düşünüyoruz. Piyasada az olan bir ürünün kıymeti de fazla olacaktır. Bu nedenle fındık hırsızları geçtiğimiz yıllara göre daha aktif hale geleceklerdir. Bu doğrultuda fındık üreticilerimizin, mahallerinde bohçacı, hurdacı, falcı gibi değişik yöntemlerle ön inceleme yapanlara karşı duyarlı olmaları gerekir. Kesinlikle çevrenizde tanımadığınız ve şüpheli kişiler gördüğünüzde derhal polis 155 hattını arayın ve bilgi verin. Bu olası işlenecek suçları önleyeceği gibi suçlarından aydınlatılmasını sağlayacaktır” uyarısında bulundu. iha.com.tr

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2014, 12:24

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52