Dev mantarlar şaşırtıyor

Burdur'da 5 kilo 20 gram ağırlığında mantar bulundu. Erzincan'da ise yayladan dönen bir kişi, 4,5 kilogram ağırlığında mantar buldu.

Dev mantarlar şaşırtıyor
Burdur'un Yeşilova ilçesinde bulunan ve en büyüğü 5 kilo 20 gram ağırlığındaki 5 mantar, köy halkının büyük ilgisini çekti.

İlçedeki Karaatlı mahallesinde mantar toplamaya çıkan Süleyman Ay, çayırlar arasında bulduğu dev mantarları işletmeciliğini yaptığı kahvehaneye getirdi. En büyüğü 5 kilo 20 gram gelen mantarlar, görenleri şaşırttı.

Ay, yıllardır mantar topladığını ve bu büyüklükteki mantarla ilk kez karşılaştığını anlattı. Mantarların türlerini anlayamadığını belirten Ay, "Mahallede mantar toplayan arkadaşlara, çevredeki büyüklerimize sorduk. Onlar da bu tür mantarı hiç görmemişler" dedi.

Ay, zehirli olabileceğini düşündükleri için mantarları yemediklerini, uzmanların bu mantar türünü araştırmasını istediğini kaydetti. Mantarlar, Karaatlı mahallesindeki köy kahvehanesinin ışık almayan deposuna konuldu.


Erzincan'da 4,5 kilogram ağırlığında mantar

Erzincan'da çobanlık yapan kişi, 4,5 kilogram ağırlığında mantar buldu. Merkeze bağlı Ekmekli köyünde bulunan 4,5 kilogram ağırlığında ve 40 santimetre çapındaki mantar, görenleri şaşırttı.

Köyde çobanlık yapan İbrahim Kalkan, yayladan motoruyla dönerken iki iri mantar gördüğünü belirterek, "Ekmekli köyü yaylasında koyunlarımızı otlattıktan sonra motosikletle köye giderken, 300 metre mesafeden mantarları gördüm. Motorumu durdurup gidip mantarları aldım. Çok büyüklerdi. Mantarların büyüğü 4,5 kilogram, küçüğüyse 2,5 kilogram ağırlığında" dedi.

Müşterisini bulursa mantarı kilogramı 50 liradan satacağını anlatan Kalkan, "Daha önce hiç bu büyüklükte mantar görmedim. Başkalarına da gösterdim. Onlar da daha önce bu büyüklükte mantar görmediklerini söyledi" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2014, 13:43

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
YORUMLAR
Bahtiyar demirok
Bahtiyar demirok - 6 yıl Önce

Merhaba aynı mantarlardan bugün bende buldum yeniliyormu bilmediğimiz için bilginiz e öğrenebilir miyim teşekkür ederim

SIRADAKİ HABER

banner50

banner52